Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
5°C
PON.
26°C
4°C
Oceni objavo

Jesenske levčkove aktivnosti

Levčkovi planinčki

Levčkovi planinčki smo se na prvi izlet podali okoli velenjskih jezer. Vreme se je držalo malo kislo, zato pa je bila naša volja toliko boljša. Na poti so nas pozdravili tudi konji, kar je naš prvi izlet naredilo še bolj zanimiv. Vsi smo zelo uživali, zato se bomo kmalu zopet odpravili novih potem naproti.

Srečanje družin
V našem vrtcu že tradicionalno prirejamo jesensko srečanje otrok in njihovih družinskih članov. Tokrat je bilo druženje umetniško obarvano. Otroci so lahko v levčkovih ustvarjalnih delavnicah skupaj s starši ustvarjali na temo jesen ter se posladkali s kostanjem in domačim jabolčnim sokom. Druženje smo sklenili s pesmijo in plesom.

Svetopisemske urice 
V letošnjem šolskem letu smo v vrtcu začeli z novo obogatitveno vsebino, s svetopisemskimi uricami. Namenjene so otrokom od tretjega do šestega leta starosti. Otrokom na njim primeren način ob svetopisemskih zgodbah približujemo verske resnice, liturgijo in cerkvene praznike. Na srečanjih se domiselno prepletajo pripoved, molitev, pesem in likovno ustvarjanje. Dostikrat se nam pri koncu srečanja, ko pojemo pesmi, pridružijo še naši najmlajši in tako to postane prijetno druženje za celo enoto.

Tatjana Pungertnik, Saša Kovačič in Katja Marčec, vrtec Danijelov levček Vojnik
Foto: arhiv vrtca

Oglejte si tudi