Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
11°C
ČET.
23°C
9°C
Oceni objavo

Levček poje in pleše

»Ptico boš spoznal po petju, pa človeka tudi: ako lepo poje, ima tudi lepo srce. In kar se o človeku posamezno– se lahko reče o vsem ljudstvu. Iz obilnosti srca se glasijo usta in kjer ni čednih pesmi, tam tudi prebivati ni veselo« (Anton Martin Slomšek).

Petje v možganih sprošča hormone sreče, ti pa ustvarjajo prijetno počutje. Vendar petje ne ustvarja samo dobre volje, temveč dobro »prezrači« tudi pljuča, krepi trebušne in medrebrne mišice ter prepono. Naša kri dobi več kisika, zato celoten organizem bolje deluje. Ker pa smo »levčki« ob petju tudi zaplesali, smo dodobra razgibali in s kisikom prepojili vse mišice. 

S petjem, rajalnimi igrami in ljudskimi plesi so otroci svoje starše, dedke in babice razveselili v sredo, 4. maja, v Narodnem domu Celje, kjer smo že drugo leto zapored pripravili prireditev Levček poje in pleše. Predstavilo se je kar devet pevskih oziroma plesnih skupin, ki so jih z instrumenti spremljali vzgojitelji in starši, seveda pa so otroci na male instrumente zaigrali tudi sami. Čisto na koncu je iz vseh otroških grl zadonela pesem Naš vrtec je domek, ker se v njem res počutimo kot doma. In zakaj smo zopet pripravili to prireditev?

Otroci so svoja razmišljanja izrazili takole:

»Ker želimo pokazati, kaj smo se naučili v vrtcu.«

»Ker vas želimo razveseliti.«

»Da bi bili veseli in ponosni na nas.«

»Da bi nam ploskali.«

Otroške misli in želje so se v celoti izpolnile, zato smo se odločili, da se bomo prihodnje leto zopet skupaj dobili.

 

Tekst in foto: Erika Jus

Oglejte si tudi