Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Vojnik
DANES
22°C
9°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Uspešni devetošolci Osnovne šole Vojnik - županovi nagrajenci

V sredo, 12. 6. 2013, se je ob 19. uri pričela valeta devetošolcev OŠ Vojnik. Slovesnost je potekala v večnamenski dvorani v Novi Cerkvi. Devetošolci so se poslovili z lepim in zanimivim kulturnim programom, slovesnim plesom, zahvalami in lepimi željami. Majda Rojc, ravnateljica OŠ Vojnik, je v svoj pozdravni govor vključila spomine na zanimive šolske dni teh učencev, poleg tega pa je večina učencev prejela priznanja za svoje uspehe na različnih področjih. Spominska darila so prejeli člani mladinskega pevskega zbora in člani ŠKL. Učenci, ki so bili vseh devet let zelo uspešni pri doseganju najvišjih učnih rezultatov, pa so postali županovi nagrajenci. Župan Benedikt Podergajs in višja svetovalka za investicije in šolstvo Vesna Poteko, sta jim podelila praktična spominska darila in jim zaželela uspešno nadaljevanje šolanja.

 

Županovi nagrajenci so: Katja Božnik, Špela Cehner, Tilen Dobovičnik, Marja Golež, Miha Jug, Brigita Krajnc, Lana Kuzman, Evelin Landeker, Ernest Oblonšek, Mojca Oprčkal, Gorazd Stolec, Ian Marcel Pečar, Tilen Rauter, Tina Ročnik, Marjeta Štrljič, Ana Trop, Lea Vrhovnik, Aljaž Zakošek in Anja Žibret.

 

KATJA BOŽNIK

 

Živim v Socki. Rada igram košarko, kolesarim, pojem ter poslušam glasbo. Rada tudi kuham. To sem potrdila s tekmovanjem Zlata kuhalnica, kjer je OŠ Vojnik osvojila 1. mesto na državni ravni. Sem tudi skavtinja in gasilka ter prepevam v šolskem in cerkvenem pevskem zboru. Obiskujem Glasbeno šolo Celje, kjer že šesto leto igram rog. Letos sem se udeležila mednarodnega tekmovanja v Beogradu, kjer sem osvojila bronasto priznanje. V tem šolskem letu sem bila na Glasbeni šoli Celje izbrana za najuspešnejšo učenko leta. Sem tudi članica Mladinskega pihalnega orkestra GŠ Celje.
Glasba je del mojega življenja, zato sem se vpisala na I. gimnazijo v Celju - umetniška gimnazija, smer glasba. Po srednji šoli bi se rada vpisala na glasbeno akademijo.

 

ŠPELA CEHNER

 

Prihajam iz okolice Nove Cerkve. Vsa leta šolanja sem sodelovala pri pevskem zboru in nekaj let pri bralni znački. V zadnjih treh letih sem osvojila zlato bralno značko iz nemškega jezika. V svojem prostem času rada ustvarjam in se ukvarjam z glasbo. Letos zaključujem šestletno glasbeno šolo. Obiskujem Glasbeno delavnico studia ZAC, kjer igram flavto in obiskujem pouk solo petja. Vpisala sem se na Gimnazijo Lava, in sicer evropski oddelek, saj imam od tam veliko možnosti za nadaljnje izobraževanje. V prihodnosti bi si rada ogledala svet in se ukvarjala z glasbo.

 

TILEN DOBOVIČNIK

 

Star sem 15 let in prihajam iz Vojnika, kjer sem devet let obiskoval osnovno šolo. Šolanje na OŠ Vojnik je bilo prijetno, posebej rad sem v šolo hodil zaradi prijateljev. Skozi vsa šolska leta sem bil odličen učenec. Udeleževal sem se tekmovanj iz matematike, logike, fizike, astronomije ter slovenščine. Osvojil sem kar nekaj priznanj. Lahko se pohvalim z diamantnim kengurujem za osvojeno vsakoletno vsaj bronasto priznanje iz matematike od prvega do devetega razreda. Vsa šolska leta sem osvojil tudi bralno značko in tako postal dobitnik zlatega bralnega priznanja. Šolo sem zastopal na državnem otroškem parlamentu v Ljubljani, bil pa sem tudi del ekipe, ki je šolo predstavljala v okviru projekta Comenius na Češkem. Udeležil sem se mnogih šolskih športnih tekmovanj. Zame največji uspeh sem doživel s šolsko rokometno ekipo. Lani sem končal nižjo glasbeno šolo, letos pa sem postavil glasbo na stranski tir, da bi lahko več časa posvetil rokometu, ki ga treniram že sedem let. S klubom RK Celje Pivovarna Laško sem že dvakrat postal državni podprvak, enkrat pa sem bil tretji v državi. Tudi v tujini s soigralci dosegamo odlične rezultate.
Največ prostega časa posvetim prijateljem, s katerimi se pogovarjam po telefonu, klepetam po Facebooku ali pa se z njimi dobim na igrišču. Veliko časa namenim tudi poslušanju glasbe.
OŠ Vojnik mi bo ostala v dobrem spominu predvsem zaradi prijateljstev, ki smo jih stkali skozi vsa leta šolanja, in tudi učiteljev, s katerimi sem se vedno dobro razumel in z njimi odlično sodeloval.

 

MARJA GOLEŽ

 

Stara sem 14 let. Rada se smejim, zabavam in družim s prijatelji, saj mi z njimi nikoli ni dolgčas. Šolanje želim nadaljevati na Gimnaziji Lava, ker me ne moti, če kakšen dan preživim pred knjigami in se naučim nekaj novega. Tekmovala sem na številnih tekmovanjih in bila kar uspešna. Lansko leto sem na državnem tekmovanju z raziskovalno nalogo osvojila srebrno priznanje s področja kemije, letos pa zlato s področja ekonomije. Udeležila sem se tekmovanja iz znanja nemškega jezika, kjer sem na državnem tekmovanju dosegla srebrno priznanje. Vsa leta sem sodelovala pri bralni znački, od sedmega razreda pa tudi pri nemški bralni znački, kjer sem vsako leto osvojila zlato priznanje. Pevski zbor obiskujem že od vrtca, ker rada pojem. Dvakrat sem s pevskim zborom odpotovala na Češko in na svoj dom sprejela češke prijateljice. Opravila sem dva izpita za sintetizator. Treniram jezdenje konj in sem tudi pri športu uspešna. Opravila sem že izpit (jahač 1), v prihodnosti pa bom opravila še ostale. Preskakujem že tudi ovire in upam, da se bom lahko kmalu udeležila številnih tekmovanj. Osnovne šole Vojnik se bom vedno spominjala po prijetnih osebah, ki sem jih spoznala tukaj in po lepih trenutkih, ki sem jih preživela. Čeprav se že veselim novih prijateljev, ki jih bom spoznala v prihodnosti, bom pogrešala prijatelje, s katerimi sem dan za dnem preživljala v osnovnošolskih klopeh (in odštevala dneve do počitnic).    

 

 

MIHA JUG

 

Sem Miha Jug iz Šmartnega v Rožni dolini. Moji najljubši predmeti v času šolanja so bili: matematika, fizika, kemija in biologija. V vseh letih šolanja sem dosegel veliko uspehov na tekmovanjih in se uvrstil na državna tekmovanja.

V devetem razredu imam osvojeno bronasto priznanje iz kemije, angleščine in logike ter srebrno priznanje iz matematike in fizike. V prejšnjih letih pa sem osvojil še srebrna priznanja iz fizike, matematike, logike in angleščine.

Poleg šole sem obiskoval glasbeno šolo, kjer sem se učil igranja na tolkala.

Od šestega leta obiskujem plesno šolo Harlekin pod vodstvom gospe Ane Vovk Pezdir, kjer se učim sodobni ples in jazz. Dvakrat sem sodeloval na Opusu (plesno tekmovanje ustvarjalcev) in se uvrstil na državno in nato še na mednarodno tekmovanje z avtorskim solo-plesom. Šolanje bom nadaljeval na I. gimnaziji v Celju.

 

MOJCA OPRČKAL

 

Prihajam iz Socke in sem stara 15 let. Sem nasmejano, živahno dekle. Sodelovala sem na različnih tekmovanjih. V sedem razredu sem osvojila srebrno priznanje v matematiki, zlato priznanje za Zlato kuhalnico in zlato priznanje za nemško bralno priznanje, kot tudi v osmem razredu. V devetem razredu sem osvojila bronasto Cankarjevo priznanje, srebrno nemško bralno značko ter zlato slovensko bralno značko. Vsa leta sem sodelovala v pevskem zboru. Od četrtega razreda dalje treniram košarko. Z ekipo Athlete Celje smo konec leta 2012 postale državne prvakinje za starejše pionirke. V prostem času rada gledam filme, poslušam glasbo, berem knjige in kuham. Vpisala sem se na Gimnazijo Celje-Center, kjer upam, da bom spoznala svoj življenjski cilj.

 

BRIGITA KRAJNC

 

Stara sem 14 let in prihajam iz Vojnika. Misel, ki me v življenju spremlja, je: »Never give up!« Sem polna energije in imam pozitiven pogled na svet. V šolskih letih sem tekmovala na različnih področjih, predvsem na področju naravoslovnih ved, in osvojila veliko priznanj. Lahko se pohvalim s Stefanovim priznanjem, bronastim priznanjem iz astronomije in priznanjem iz likovnega natečaja. Tekmovala sem na Proteusovem tekmovanju, Cankarjevem tekmovanju, tekmovanju v ekokvizu in za matematičnega kengurujčka. Vsa šolska leta sem osvojila bralno značko in sem tako postala tudi dobitnica zlatega bralnega priznanja. Tri leta zapored sem prejemala zlata priznanja iz nemške bralne značke. Šolanje nameravam nadaljevati na splošni gimnaziji Lava, potem pa se bom najverjetneje vpisala na fakulteto, povezano z medicino ali zgodovino. V prostem času rada berem, rišem, gledam filme, se ukvarjam s športom in družim s prijateljicami (Lano, Veroniko in Tjašo). OŠ Vojnik zapuščam z veliko spomini in nasmeškom na obrazu.

 

LANA KUZMAN

 

Sem Lana in prihajam iz Vojnika. Sem veselo, prijazno in nasmejano dekle. V prostem času se rada družim s prijatelji, igram kitaro, poslušam glasbo, rada pogledam kakšen dober film in srfam po internetu. V vseh razredih razen v sedmem sem sodelovala v tekmovanju iz matematike in dosegala srebrna in bronasta priznanja, prav tako sem vsa leta prebirala knjige za bralno značko, že nekaj let sodelujem pri angleški in nemški bralni znački in osvajam zlata priznanja, prav tako tekmujem v znanju fizike, astronomije in iz logike ter dosegam dobre rezultate. V osmem in devetem razredu sem tekmovala v znanju o sladkorni bolezni in prvič dosegla srebrno priznanje in drugič zlato na državni ravni. Prav tako sem v osmem in devetem razredu z Veroniko Slapnik naredila raziskovalni nalogi in prvič dobila srebrno priznanje na regijskem tekmovanju, drugič pa srebrno priznanje na državni ravni. Sodelovala sem tudi v ekokvizu, v noči branja, projektu ekošola in v skupini učencev, ki smo pripravili časopis za natečaj Moja reka.

EVELIN LANDEKER

Stara sem 14 let. Sem zelo organizirana, natančna, prizadevna, duhovita in zelo kritična oseba, pa tudi zabavna, kadar nisem slabe volje. V šolskih klopeh sem spoznala veliko dobrih prijateljev in doživela veliko nepozabnih trenutkov, ki mi bodo večno ostali v spominu. Vsako leto sem tekmovala v znanju matematike in enkrat prejela bronasto Vegovo priznanje. Tri leta zapored sem osvojila zlato priznanje iz nemške bralne značke. V 8. razredu sem prejela bronasto Stefanovo priznanje iz fizike. V prostem času rada plavam, kolesarim in plešem, berem knjige, rada pa gledam tudi španske telenovele in razumem španski jezik. Rada bi postala profesorica, zato bom šolanje nadaljevala na Gimnaziji Slovenske Konjice.

 

ERNEST OBLONŠEK

 

Doma sem na Veliki Ravni, star sem 14 let. Rad imam živali, naravo, šport, glasbo, poštene in vesele ljudi in doma pridelano hrano. Zelo sem navezan na našo domačijo in moje domače. Z učenjem nisem imel težav, saj sem bil vsa leta odličen. Glasbene šole nisem obiskoval, ker živim v oddaljeni vasi, zato se igranja klavirja in diatonične harmonike učim privatno. Pojem v mešanem cerkvenem pevskem zboru in sem ministrant. Plešem v šolski folklorni skupini. V šoli tekmujem v športnih panogah v teku, igranju rokometa, metanju krogle. Na razredni stopnji sem tekmoval v znanju matematike, obiskoval sem pevski krožek in osvojil sem bronasto Vegovo priznanje. Na predmetni stopnji sem tekmoval v znanju iz fizike in matematike. Obiskoval sem ročnodelski krožek, se udeležil angleških vikendov in osvojil nemško zlato ter srebrno bralno značko. Sodeloval sem pri mladih raziskovalcih z raziskovalno nalogo iz astronomije in rodoslovja.
Lansko leto smo s folklorno skupino v projektu Comenius odšli na Češko, letos pa na Poljsko. Ker imamo doma večjo kmetijo, imam prostega časa malo. Če ga pa imam, takrat rad zaigram na bratovo harmoniko in z bratoma igram košarko ali nogomet. Ker sem najstarejši sin, moram že opravljati vsa kmečka dela in to tudi z veseljem naredim. Ker je glavni vir dohodka na kmetiji gozd, sem z gozdom in lesom tesno povezan. Vseskozi sta me veselila poklica tesarja in gozdarja. Ker je tesar nevaren in težak poklic, se na koncu zanj nisem odločil, za gozdarja pa je šola predaleč. Ker je moj osebni zobozdravnik bratranec, me je deloma tudi on navdihnil, da sem se odločil za poklic zobotehnika. Kasneje bi rad študij še nadaljeval.  

 

IAN MARCEL PEČAR     

 

Star sem 14 let in stanujem v Razdelju. Zelo malo časa se učim, kajti razumem skoraj vso šolsko snov. Vseh 9 let sem bil odličen učenec. Sodeloval sem na različnih tekmovanjih in dosegel dobre rezultate. V prostem času se rad družim s prijatelji, igram računalniške igre, ustvarjam svoje računalniške programe in igram harmoniko, katero sem začel igrati že z 8 leti. S harmoniko rad nastopam na različnih nastopih, ki jih organizira studio ZAC, grem na različna tekmovanja ... Ker me zanimata mehanika z dodatkom elektrike in fizika, sem se odločil, da se bom vpisal na ŠCC, in sicer v program elektrotehnika. Ker že vem, kaj želim postati v življenju, sem si postavil veliko ciljev, zato bom moral ''trdo delati'', da se mi bo vse to uresničilo.

                                                                                                                                                                                                            

 

TILEN RAUTER

Sem Tilen in prihajam iz Vizor pri Novi Cerkvi. Zelo rad imam matematiko in fiziko.  Vsa leta osnovne šole sem tekmoval na tekmovanjih iz matematike, fizike pa tudi nemščine. Že četrto leto treniram košarko za KK Vojnik. Tekmoval sem tudi za ŠKL, pred tem sem treniral nogomet. Uživam v športu, tako sem prostem času veliko časa na igrišču z žogo, pozimi rad smučam. Ker sem rad v naravi in dobri družbi, sem že peto leto skavt.

Z veseljem odigram igro šaha ali kakšno drugo strateško igro. Dobra knjiga ali ogled dobrega filma mi je v veliko zadovoljstvo.

Ker me matematika in fizika res zanimata, sem se vpisal v program elektrotehnik na Lavo. Kaj bi v življenju rad počel, že vem, zato se novih izzivov ne bojim.

ANJA ROČNIK

 

Sem učenka Osnovne šole Vojnik. Sem vedno nasmejana in zgovorna oseba. Večino svojega prostega časa preživim v dvorani pri igranju rokometa. Ostali čas posvetim učenju, fotografiranju in druženju s prijatelji. Osnovno šolo Vojnik obiskujem že 9 let. V tem času sem sodelovala na različnih tekmovanjih. V prvih petih letih sem redno osvajala bralno značko. Redno sem se udeleževala nemške bralne značke. Tudi na matematičnih tekmovanjih sem dosegala dobre rezultate. Za nadaljevanje šolanja sem se odločila za Gimnazijo Celje-Center. Življenje na Osnovni šoli Vojnik si bom zapolnila po zelo lepih in tudi kakšnem manj lepem trenutku. Sošolci mi bodo ostali v zelo lepem spominu.

 

GORAZD STOLEC

 

Končal sem 9. a razred Osnovne šole Vojnik. Prihajam iz Nove Cerkve. Sem zelo miren in pri pouku raje poslušam snov, kot pa dvigujem roko. V prostem času igram bobne, se družim s prijatelji in igram računalniških igre. Skoraj vsa leta sem se udeleževal matematičnih tekmovanj in dosegel bronasta priznanja, od sedmega razreda sem se udeleževal nemške bralne značke ter v osmem in devetem razredu osvojil vse možne točke. Sem član Društva Mladi gasilec na OŠ Vojnik in v sedmem razredu sem se s sotekmovalcema udeležil državnega tekmovanja. Kot trojka smo se uvrstili na drugo mesto. Sem član PGD Nova Cerkev, kjer prav tako uspešno tekmujem v naši ekipi. V spominu na osnovno šolo mi bo najbolj ostalo prijazno vzdušje, ki ga imamo v razredu, prijetni sošolci in prijazni učitelji. Vpisal sem se na I. gimnazijo v Celju in si želim, da bi jo uspešno končal. Nisem se še čisto odločil, kaj si želim postati po poklicu. Upam, da bom s svojimi prijatelji ohranil stike tudi po koncu osnovne in srednje šole.

 

MARJETA ŠTRLJIČ

 

Sem Marjeta in sem stara 15 let. Vsa leta sem bila odlična učenka, izkazala pa sem se tudi na različnih tekmovanjih. Dosegla sem lepe rezultate na tekmovanju v znanju matematike, angleščine, kemije in na ekokvizu. V devetem razredu sem se pridružila šolskemu parlamentu in se udeležila občinskega parlamenta v Celju. Poleg tega sem tudi nudila pomoč sošolkam pri učenju. Šolanje bom nadaljevala na Gimnaziji Lava (evropski oddelek), saj obožujem tuje jezike.

 

ANA TROP

Sem živahna oseba, polna energije. Zelo rada se družim s prijatelji in družino. V prostem času sem se štiri leta ukvarjala s plesom in se udeležila tudi tekmovanja. V šoli sem tekmovala iz nemške bralne značke, kjer sem vsa leta osvojila zlato priznanje. Na podlagi tega lahko izvemo, da me zanimajo tuji jeziki. Vpisala sem se na ŠCC Gimnazija Lava v Celju, saj še ne vem, kaj bi rada počela v prihodnosti.

 

LEA VRHOVNIK

 

Stara sem 15 let in obiskujem 9. a razred. V prostem času rada plešem, poslušam glasbo, se družim s prijatelji in gledam televizijo. Osnovno šolo Vojnik obiskujem že 9 let. V teh letih sem se veliko naučila in udeležila veliko tekmovanj. V vseh letih osnovne šole sem osvojila bralno značko. Tudi na tekmovanjih iz področja matematike sem bila uspešna. Zadnji dve leti pa sem s sošolko delala tudi raziskovalno nalogo. Lansko leto sva dosegli srebrno, letos pa zlato priznanje na državnem srečanju mladih raziskovalcev. Svoje šolanje bom nadaljevala na Gimnaziji Lava, ker želim v prihodnosti postati farmacevtka.

 

ALJAŽ ZAKOŠEK

 

Prihajam iz Vojnika. V prostem času hodim v glasbeno šolo, se družim s prijatelji in spim. Udeležil sem se tekmovanj iz fizike, kjer sem dosegel srebrno priznanje in se uvrstil na državno tekmovanje. Prav tako sem dosegel srebrno priznanje iz matematike, tekmoval sem iz logike in kemije ter izdelal raziskovalno nalogo. Vpisal sem se na I. gimnazijo v Celju, splošna smer. Želim postati računalniški programer.

 

ANJA ŽIBRET


Prihajam iz Vojnika in sem bila vsa leta odlična učenka. Šolo sem zastopala na občinskih, področnih in državnih atletskih tekmovanjih. Predlani sem pri skoku v višino dosegla zlato medaljo na medobčinskem in področnem tekmovanju. Pet let sem trenirala rokomet, 3 leta košarko pri klubu KK Vojnik in uspešno sodelovala v ekipi ŠKL. V sedmem in osmem razredu sem osvojila zlato nemško bralno značko, v nižjih razredih sem dvakrat prejela bronasto Vegovo priznanje in osvojila zlato angleško bralno značko. 2 leti sem sodelovala pri projektu Ekokviz in letos osvojila bronasto Proteusovo priznanje. V prostem času se rada ukvarjam s športom, rišem, najraje pa poslušam glasbo. Vpisala sem se na Gimnazijo Lava.

 

Milena Jurgec

Foto: Matjaž Jambriško, Igor Fenko 

Oglejte si tudi