Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Dan Zemlje na POŠ Socka

V torek, 26. aprila, so z malo zamude zasadili medonosne in zdravilne rastline tudi na POŠ Socka. Učenci in »vrtičkarji« Mavrice iz Socke so posajene rastline z navdušenjem spoznavali in jih bodo negovali tako dolgo, da bo čas za presaditev v naravo.
Dogodek je potekal podobno kot na POŠ Nova Cerkev. Člani TD Nova Cerkev so s pomočjo Mihe pripravili vse potrebno za sajenje. Vsak izmed otrok je lahko izbral svojo sadiko. Izbirali so lahko med poprovo, pomarančno in mačjo meto, ognjičem, plavico, dobro mislijo ter artičoko. Učiteljice in vzgojiteljice so zaradi bodic posadile pegasti badelj. Sajenje in zalivanje zna biti silno zanimiva reč, sploh takrat, ko je na kupu veliko otrok. Otroci so sadili v naravi prijazne lončke, ki jih je skupaj z rastlinami poklonilo TD Nova Cerkev. Vse rastline so bile vzgojene sonaravno.

Namen sajenja rastlin na dan Zemlje je bil, da se bodo vsi učenci in otroci iz vrtca priključili dogodku 15. maja, ko bomo izrazili željo in potrebo po umestitvi dneva čebele v svetovni koledar spominskih dni. Akcija sajenja je uspela. Učenci iz Socke bodo s svojimi rastlinami zasadili tudi zeliščni vrt. Namen sajenja je bil dosežen, saj izkustveno učenje prinese največ koristi za otroka.

 

Tekst in foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi