Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Dobrodelno društvo Sladki nasmehi

pričarajmo sladke nasmehe otrokom v težkih trenutkih
Otrokom v stiski ob njihovih rojstnih dnevih in drugih posebnih priložnostih rišemo sladke nasmehe z unikatnimi, po njihovih željah narejenimi in oblikovanimi tortami.

 

Ideja Sladkih nasmehov se je rodila spontano in skozi življenje, ko je prijateljici hudo zbolela hčerka in smo se ob njeni stiski počutile nemočne. Želele smo ji povedati, da ji tudi v najhujšem stojimo ob strani, da jo imamo rade

in da je življenje vendarle lahko tudi lepo. Pa smo njeni punčki spekle torto s pikapolonicami za srečo in zdravje. Dekličina radost nam je dala krila in začele smo čarati sladke nasmehe.

 

Društvo Sladki nasmehi deluje že leto dni, v tem času pa nam je z dobrodelno peko tort uspelo narisati nešteto nasmehov na obraze otrok. Vodi nas srčno poslanstvo, da otrokom v težkih trenutkih pričaramo sladek nasmeh. Bolnim, revnim in otrokom s posebnimi potrebami želimo za njihove rojstne in druge posebne dni podariti torte in jim tako vsaj za hipec odčarati bolečine.

 

Društvo ob pomoči dobrih ljudi zdaj deluje širom Slovenije in povezuje mrežo skoraj 50 tortopekov, ki pripravljajo čudovite torte za najmlajše. S pomočjo nesebičnih prostovoljcev poskrbimo tudi za logistiko, da torte varno prispejo do svojih obdarjencev. Da pa bi resnično lahko dosegli in razveselili čim več otrok v stiski, se povezujemo tudi z drugimi dobrodelnimi organizacijami in centri za socialno delo.

 

Kot prostovoljno društvo se financiramo iz zasebnih virov, delno iz donacij in članarin, zato poskušamo najti najrazličnejše možnosti za zbiranje denarja, saj z vsakimi zbranimi 15 evri lahko podarimo še eno torto več. Na pomoč nam priskočijo tudi slovenski ustvarjalci, ki nam ponudijo svoje izdelke za dobrodelno dražbo na internetu.

 

VABIMO VSE, KI RADI IN LEPO PEČETE SLADKE DOBROTE,

DA SE NAM PRIDRUŽITE,

IN PA VSE, KI BI RADI POMAGALI S KAKRŠNIM KOLI PRISPEVKOM,

DA PRIČARAMO ŠE VEČ SLADKIH NASMEHOV!

 

Kontakt: info@sladkinasmehi.si

 

Če morda med bralci kdo pozna otroka ali družino, ki se je znašla v stiski in bi bila vesela sladkega nasmeha, se lahko obrne na nas preko e-pošte info@sladkinasmehi.si, več o nas pa lahko preberete še na spletni strani www.sladkinasmehi.si ali na Facebooku.

 

 

Za Sladke nasmehe:

Lucija Šolinc-Ovtar,

članica

Oglejte si tudi