Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Obvestilo občanom in občankam v času neurij s poplavami od 18. do 26. julija 2023

Občino Vojnik so v preteklih dneh prizadele nove ujme z močnim vetrom in poplavami. Glede na to, da se na nas obračate z različnimi vprašanji, ki se nanašajo na čiščenje, oceno škode in podobno, sporočamo, da na nekaterih delih še vedno potekajo manjša intervencijska dela, to so predvsem: odstranjevanje podrtih dreves, ki ogrožajo objekte, začasno pokrivanje poškodovanih streh ter črpanje vode iz poplavljenih objektov

Gasilske enote GZ Vojnik – Dobrna ter drugi pogodbeniki Občinskega štaba Civilne zaščite Vojnik po prioritetnem seznamu še vedno odpravljajo posledice močnih ujm.

Tudi v zadnjih ujmah je bilo največje število opravljenih intervencij na območju KS Nova Cerkev in KS Vojnik, nekaj pa tudi v KS Frankolovo. V času od 24. 7. do 26. 7. 2023 je bilo opravljenih dodatnih 48 intervencij. V času od 13. 7. do 23. 7. 2023 je bilo na območju občine Vojnik opravljenih 406 intervencij. Poškodovanih je več kot dvesto stanovanjskih objektov.

V zadnjih dneh je bilo na nivoju regije opravljenih 400 intervencij, od 33 občin so neurja s poplavnimi in točo poškodovala 25 občin, na terenu pa je nujne intervencije izvajalo 85 gasilskih društev.

  • Elektro Celje občanke in občane obvešča, da je prišlo do izpadov električne energije in podiranja dreves. Vse ekipe so še na terenu in odpravljajo posledice neurij.
  • Podjetje Vodovod kanalizacija iz Celja obvešča uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Celje (to je na celotnem območju Mestne občine Celje ter občin Štore in Vojnik), da je vodo za pitje in pripravo hrane potrebno predhodno prekuhavati. Ukrep prekuhavanja velja do preklica!
  • Javno podjejte Simbio obvešča, da lahko občani zeleni rez in veje dreves, ki so jih polomila neurja, pripeljejo v zbirni center in jih tam predajo brezplačno, kot je običajna praksa za vsa gospodinjstva. Zbirni center Bukovžlak je odprt vsak delovni dan od 6. do 20. ure ter ob sobotah od 6. do 14. ure. Zbirni center Vojnik je odprt v torek od 15. do 19. ure, v četrtek od 14. do 19. ure in v soboto od 8. do 13. ure. Vljudno prosimo, da odpadke, kot so salonitne plošče, naložite na paleto, jih ovijete s folijo in postavite na dostopno mesto, kjer jih bo stroj lahko pobral in odpeljal. Kontakt za odvoz je podjetje Simbio. Še vedno sta za odpadke na voljo dva zabojnika  pri cerkvi sv. Jerneja in POŠ Nova Cerkev. Deponija je namenjena izključno zelenemu rezu! Na deponijo ne sodijo gospodinjski odpadki in gradbeni material!

Po prejemu sklepa Vlade RS o oceni škode na stvareh vas bomo obvestili z javnim pozivom, ob tem vam bomo podali vse ustrezne informacije in obrazce. Vljudno prosim, da spremljate naša obvestila.

Prijava nujnih intervencij na telefonsko številko 112.

Občanke in občane prosimo za potrpežljivost in previdnost na cestah ter na prizadetih območjih; izredne dogodke bomo še naprej reševali v skladu s prioritetami. Občanke in občane, ki sami odpravljajo škodo na objektih, prosimo, da so pri tem skrajno previdni.

Občina Vojnik

Oglejte si tudi