Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
5°C
PON.
26°C
4°C
Oceni objavo

Stanovalci in zaposleni v SeneCura Domu starejših občanov Vojnik na »Sprehodu za spomin« ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni

V septembru, ki ga imenujemo tudi svetovni mesec Alzheimerjeve bolezni, smo se že tradicionalno odpravili na sprehod po Vojniku.

S sprehodom za spomin se tako pridružimo svetovnemu gibanju na pobudo Alzheimer's Diasease International in Spominčica Alzheimer Slovenija. Letošnji slogan je »Nikoli prezgodaj, nikoli prepozno« in temelji na moči znanja, s posebnim poudarkom na preventivi v vseh življenjskih obdobjih, zdravljenju ter podpori svojcem. Gre za svetovno kampanjo, katere namen je povečati ozaveščenost o tej bolezni in se spopasti s stigmo, ki je prisotna pri Alzheimerjevi bolezni in drugih oblikah demence.

Z modrimi baloni smo se v sončnem dopoldnevu 21. septembra odpravili po vojniških ulicah do Občine Vojnik, kjer nas je lepo sprejel gospod župan Branko Petre. Pred Občino smo imeli krajši postanek, kjer smo se okrepčali in se odpravili nazaj proti Domu.

Tekst in foto: Sanja Zagoršek

Oglejte si tudi