Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

April v Špesovem domu

Kar čez noč je postalo prijetno toplo. Marsikdo od starejših je še napovedoval »mahanje zime z repom«, vendar je videti, da smo prišli v čase, ko tudi ta stari pregovor ne bo več držal.
Sonce nas je privabilo na plano, oživele so gredice okoli doma, dobra volja se je naselila v nas. Da je bilo še bolj veselo, so tudi v tem času skrbele raznovrstne skupine, ki so se oglasile pri nas, z namenom razvedriti nas in naše stanovalce in nam popestriti kakšno popoldne. To so bile pevke Taščice iz Vojnika, Ljudski pevci iz Tepanja, celjska folklorna skupina, iz Ivančne Gorice so prišli pevci in godci Studenec, sekstet Lindek pa z bližnjega Frankolovega. Vseh smo bili zelo veseli in se jim še enkrat zahvaljujemo, ker so si vzeli čas in prišli v Špesov dom.

 

Ker je mesec april tudi v znamenju čistilnih akcij, smo se zaposleni in nekateri stanovalci že drugo leto zapored odločili temeljito očistiti okolico doma, urediti gredice, obrezati grmovje, pomesti parkirišče, na koncu pa smo akcijo zaključili pod kozolcem ob prijetni glasbi in hladnem pivu – prijetno s koristnim. Sodelavci se radi družimo tudi izven delovnega časa, vendar je druženj premalo, zato v ta namen izkoristimo tudi neformalna srečanja in akcije, ki se organizirajo v okviru Špesovega doma.

 

Tekst in foto: Elči Gregorc

Oglejte si tudi