Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta

Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov)
Od 25. maja 2018 dalje bo v Sloveniji neposredno začela veljati Splošna Uredba o varstvu osebnih podatkov 2016/679 (General Data Protection Regulation, v nadaljevanju GDPR), ki določa strožje zahteve za pridobitev soglasja posameznika za obdelavo osebnih podatkov. S predmetnim dnem bodo tako prenehala veljati specifična pravila obstoječe zakonodaje (Zakon o varstvu osebnih podatkov, ZVOP-1) glede obdelave osebnih podatkov.

 

Če tudi v prihodnje želite biti obveščeni o dogodkih in novicah Občine Vojnik na svojo elektronsko pošto, vas prosimo, da to potrdite na naš elektronski naslov:

 

»DA, želim in dajem soglasje, da mi na elektronsko pošto pošiljate dogodke in novice Občine Vojnik. Seznanjen/-a sem s pravicami GDPR, da lahko zahtevam dostop do podatkov, omejitev obdelave, izbris, prenosljivost podatkov, lahko pa trajno ali začasno ugovarjam obdelavi osebnih podatkov, ki se nanašajo name.«

 

Če nam do 25. maja 2018 ne boste posredovali soglasja, vas bomo morali v skladu z veljavno zakonodajo izbrisati iz baze in tovrstnih obvestil ne boste več prejemali.

 


Celotno besedilo Uredbe in izjavo si lahko ogledate v priponki.

Povzela: Lea Sreš

 

Oglejte si tudi