Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Preteklost ni nepomembna, zaradi preteklosti je sedanjost lepša.

In člani našega društva se tega prav dobro zavedamo. Naši predniki so se po svojih močeh trudili in ustanovili društvo z namenom, da pomagajo drug drugemu, da se družijo, da postanejo in ostanejo prijatelji. Naš moto je nadgrajevanje osnovnih nalog.

Ob koncu leta so naši skrbni poverjeniki obiskali in skromno obdarili naše člane, ki zaradi bolezni ali oviranosti  večino časa preživijo doma. Mnogi dan za dnem občutijo samoto. Njihovi otroci so odšli vsak na svoje, sami pa prepogosto ostajajo sami, bolni in nemočni.

Nekaj naših dolgoletnih članov pa ima nov dom, nov dom v domu upokojencev ob Savinji, v Špesovem domu, domu Lipa v Štorah ali kje drugje.

Predstavniki našega društva te člane obiskujemo ob praznikih, in tako smo storili tudi letos po novem letu. Vse tri domove smo obiskali in naše člane skromno obdarili, jim prinesli znamkice in koledarje, na katerih so zapisane naše dejavnosti.

Njihov pogled in veselje ob stisku rok je povedal več kot tisoč besed. Veseli so bili obiska in hiteli pripovedovati, kaj počno, kaj delajo, kako radi prepevajo, kako radi obujajo spomine. Spomine in čase aktivnosti v našem društvu večkrat obujajo. Radi se spomnijo dni, ko so lahko hodili na izlete, delavnice, in nekateri so bili tudi naši poverjeniki.

Veseli so, da niso pozabljeni in da se tudi mi zavedamo, kako prijetno in lepo je srečati prijatelje. Mi pa smo ponosni na njih in veseli, da so v novih domovanjih veseli, zadovoljni in varni. Vsi so v novih domovih zelo zadovoljni, saj osebje lepo skrbi za njih. Tu je njihov novi dom in tu se počutijo doma.

Naj bo dolgo še tako in kmalu spet nasvidenje.

 

Dragica Mirnik Amon

Oglejte si tudi