Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo v gorskih tekih

Športno društvo Socka je v nedeljo, 6. aprila 2014, organiziralo tretje državno prvenstvo za gorske teke v štafetah. Vreme tekmovalcem in obiskovalcem ni bilo naklonjeno, vendar je prireditev kljub dežju uspela brez prekinitev.
Tekmovanje se je začelo s cici tekom, ki se ga je udeležilo rekordno število otrok, kar 64! Tekli so na skrajšani progi. Pri fantih so bili najhitrejši učenci POŠ Vojnik Jurij Jurčenko, Žan Jezovšek in Urh Majcen. Pri deklicah je bila zmagovalna ekipa v sestavi Saša in Špela Špegelj (POŠ Socka) ter Neža Čeperlin (POŠ Nova Cerkev). Vsem udeležencem čestitamo za pogum in vztrajnost!

Tekmovanje se je nadaljevalo s tekmami za državno prvenstvo. Najprej so se na progo podali dečki in deklice v starosti do 15 let. V kategoriji deklic so zmagale tekačice Kluba gorskih tekačev Papež v sestavi Tjaša Čirović, Ana Milović in Maša Viriant, in sicer s časom 36 minut in 32 sekund. Drugo mesto so dosegle tekačice kluba AK Sevnica (36 minut in 55 sekund), tretje mesto tekačice Tekaškega društva Bovec (40 minut in 20 sekund). Pri dečkih so prvo mesto osvojili Miha Podbregar, Rok Sušnik in Nejc Uršič iz Kluba gorskih tekačev Papež, in sicer s časom 33 minut in 42 sekund. Drugi so bili fantje iz Tekaškega kluba Bovec (33 minut in 52 sekund), tretji pa fantje iz Tekaškega kluba Šmarnogorska naveza (34 minut in 20 sekund).

V kategoriji mladink in mladincev se je prijavila samo ena ekipa, zato smo jo morali združiti s kategorijo članov. V kategoriji članic so zmago slavile Jana Bratina, Jerica Sardoč in Petra Tratnik iz Športnega društva Nanos Podnanos s časom 34 minut in 45 sekund. Druge so bile tekačice Tekaškega kluba Šmarnogorska naveza (35 minut in 10 sekund), tretje pa tekačice Kluba gorskih tekačev Papež (35 minut in 36 sekund). V kategoriji moških so zmagali člani ekipe Kluba gorskih tekačev Papež v sestavi Gašper Bregar, Boštjan Erjavšek in Sebastijan Zarnik s časom 27 minut in 22 sekund. Drugi so bili tekači Športnega društva Tabor Žiri (27 minut in 40 sekund) in tretji tekači Športnega društva Nanos Podnanos (27 minut in 41 sekund). Boj za drugo mesto je bil napet do konca.

Člani ŠD Socka smo veseli, da je prireditev uspela. Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam kakor koli pomagali pri izvedbi, in upamo na sodelovanje tudi v prihodnje!

 

Ana Lavre  

Foto: Jure Vovk

Oglejte si tudi