Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Medgeneracijsko društvo za kakovostno starost Vojnik

V Špesovem domu v Vojniku se lahko stanovalci pridružijo različnim dejavnostim. Med drugim imajo tudi šest pogovornih skupin, v katere je vključenih okoli 70 stanovalcev – vsi so člani Medgeneracijskega društva za kakovostno starost Vojnik.

Tako v domu delujejo naslednje skupine: Dreni (vodi Marta Žohar), Veveričke (vodita Polonca Štiberc in Andreja Šmid), Iskrica (vodi Karmen Ristič), Lepa jesen (vodi Vesna Arnčnik) in Sončni žarki (vodi Karmen Meštrov). Na oddelku z osebnim spremljanjem se dnevno srečujejo člani skupine Spominčice, ki jo vodi Andreja Pajenk; obstaja pa še pogovorna skupina Sončnice, ki je aktivna v nadstropju doma.

 

V okviru društva sodelujemo tudi s krajani občine Vojnik, OŠ Vojnik in Vrtcem Mavrica. V letu 2014 smo skupaj naredili že veliko dobrega in popestrili dogajanje v Špesovem domu.

 

Člani društva smo se v jesenskem času odpravili na izlet v Celje in obiskali Muzej novejše zgodovine, kjer nas je pričakala voditeljica ene izmed skupin – Marta Žohar in nam pokazala, kako se izdelujejo klobuki. Marta je tudi modistka in v muzeju ljubiteljsko predstavlja to zvrst obrti, ki na žalost že izumira. Popestrila je ogled muzeja in bili smo navdušeni. Po ogledu smo se okrepčali v sosednji gostilni in se sprehodili po starem mestnem jedru.

 

Letos nas čaka še nekaj zabave in lepih prednovoletnih dni, ki se jih že veselimo. Za prihodnje leto pa že kujemo nove smele načrte.

 

Če bi se želeli pridružiti društvu, vas lepo vabimo, da se oglasite v Špesovem domu – vsakega novega člana bomo zelo veseli.

 

 

Andreja Pajenk, predsednica društva

 

Oglejte si tudi