Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Festival »In spiritu canticum«

Festival malih vokalnih skupin (FMS) »In spiritu canticum« − »V duhu pesmi« je zasnovan kot vrhunski vokalni dogodek, katerega namen je predstaviti repertoar slovenskih in tujih avtorjev, ljudske in umetne pesmi s posvetnega in tudi sakralnega področja.

Tudi na letošnjem festivalu bodo posebej zastopani slovenski avtorji vokalne glasbe, saj bo koncertni večer v mesecu kulture, ko še odzvanja slovenska poezija, izveden tokrat tudi v glasbi. 

 

Na 3. festivalu malih vokalnih skupin 2015 In spiritu canticum, ki bo 21. februarja 2015 ob 18.00 v dvorani Zdraviliškega doma na Dobrni, bo vokalna skupina In spiritu gostila tri ugledne pevske sestave iz Avstrijske Koroške: oktet Suha iz Pliberka, kvintet Donet iz Podjune in Žensko vokalno skupino iz Slovenjega Plajberka.

Kot protiutež péti besedi bo koncertni večer povezoval dramski igralec, televizijski voditelj in vsestranski umetnik Pavle Ravnohrib.

Vstopnice (8 €) bodo na voljo eno uro pred dogodkom.

 

Po zelo uspešnih FMS v letih 2013 in 2014 ostaja najpomembnejše vodilo vokalne skupine In spiritu, organizatorja festivala, še naprej ohranjanje in dvigovanje ravni slovenske vokalne glasbe. Prepričani so, da lahko s tovrstnim projektom vokalno glasbo in skladatelje približajo najširšemu krogu občinstva.

 

David Preložnik

Foto: Tomaž Maček

Oglejte si tudi