Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Zimske radosti naših otrok

Zima, zima bela ...
V ponedeljek, 2. februarja 2015, smo na OŠ Vojnik izvedli prvi del zimskega športnega dne, ki so se ga udeležili učenci sedmih in devetih razredov. Zimski športni dan pomeni izvedbo zimskih dejavnosti, torej smučanja, sankanja, drsanja, pohoda ... Žal so naša domača smučišča in sankališča, ki smo jih včasih uporabljali mi, starejši, danes brez snega, zato bi lahko le malokrat organizirali zimske radosti. Ker pa si učenci teh želijo in ker menimo, da jih lahko omogočimo, smo se lotili priprav. V januarju so učitelji športne vzgoje in razredniki zbirali želje in predloge otrok ter na njihovi osnovi pripravili program, ki je vključeval možnost smučanja na Rogli, drsanja v Celju ali zimskega pohoda po Tončkovi poti. Vseh omenjenih dejavnosti ne moremo izvesti brez prispevka otrok. Vedno se ob organizaciji takšnih dni sprašujemo, ali smo za otroke naredili dovolj.

Po šolskem ozvočenju smo učence prosili, naj dejavnost izberejo glede na želje in interese, ne pa glede na višino prispevka, ki ga je treba plačati. Na šoli imamo šolski sklad, ki so ga pomagali obogatiti tudi učenci, njihovi starši in učitelji, prav z namenom, da pomagamo tistim, ki težko plačajo vsebine (ali jih celo ne morejo), ki naš pouk bogatijo. Naloga otrok in staršev je, da obvestijo svojega razrednika ali svetovalno službo, da jim pri tem pomagajo. Zavedamo se, da je danes marsikatera družina v težkem finančnem položaju in da za to niso krivi niti starši, še manj pa njihovi otroci – zato si želimo, da zimske radosti doživijo prav vsi.

Zimski športni dan je bil za večino otrok dan, ki si ga še želijo. Tudi mi si želimo, da lahko v prihodnje še kdaj ponovimo tudi kakšno dejavnost, ki jo je treba delno sofinancirati. Tokrat prosimo tudi starše, da namesto otrok svojemu razredniku ali svetovalni službi sporočite, če potrebujete finančno pomoč. Hvaležni vam bodo ne le otroci, ampak tudi zaposleni.

 

Olga Kovač, ravnateljica

 

 

Foto: arhiv OŠ Vojnik

Oglejte si tudi