Oceni objavo

Z uspehi novim izzivom naproti

V pomladnih mesecih se je končala zelo uspešna zimska sezona smučarjev skakalcev SD Vizore. Kljub s snegom okrnjeni zimi so se organizatorji na različnih lokacijah trudili in z zasneževanjem uredili skakalnice za treninge in tekmovanja. Z dobrim medsebojnim sodelovanjem jim je to kar dvakrat uspelo tudi v Vizorah: najprej so pripravili vse za pokalno tekmovanje za mlajše kadete do 12 in 13 let v skokih in nordijski kombinaciji ter nato še tekmovanje za pokal štajersko-koroške regije.

Člani kluba so zasnežili tudi del hriba za otroška doživetja na snegu, sankanje in prve poskuse skokov z alpskimi smučmi. Uspešno opravljeni treningi so se potrdili z odličnimi rezultati na tekmovanjih. Skakalca Mai in Žan Zakelšek sta v svojih kategorijah, Žan v kategoriji ml. kadeti do 12 let, Mai pa v kategoriji kadeti do 15 let, postala državna podprvaka ter po seštevku točk zimske sezone oba osvojila skupno 2. mesto. Žan poleg skokov tekmuje še v nordijski kombinaciji, kjer je v kategoriji ml. kadetov do 12 let postal državni prvak ter tako ubranil naslov iz poletne sezone v letu 2022. V omenjeni kategoriji je Enej Pukl dosegel 2. mesto in postal državni podprvak v nordijski kombinaciji. Odlične rezultate v zimski sezoni je dosegel tudi Timon Brglez, ki je postal državni prvak v nordijski kombinaciji v kategoriji kadetov do 14 let, izjemne dosežke pa je dosegel še v teku na smučeh. Ob omembi rezultatov zimske sezone ne gre zanemariti udeležbe Ožbeja Vačovnika Kotnika na tekmovanju Fred Harris Memorial Tournament v Brattleboru v zvezni državi Vermont. Ožbej je na dvodnevnem tekmovanju, ki se ga je udeležil tudi Vid Vrhovnik, pod vodstvom trenerja Marjana Jelenka prvi dan dosegel 3. mesto, drugi dan pa je zmagal.

Vsa energija je, po kratkem predahu med zimsko in poletno sezono, usmerjena v nove treninge, ki se jih skakalci že udeležujejo in se zavzeto pripravljajo na tekmovanja v novi, poletni sezoni 2023. Ta bodo na skakalnicah na plastiki. Ob tej priložnosti vabimo v skakalne vrste nove, mlade skakalce in skakalke. Dečki in deklice stari do 10 let, če bi se želeli preizkusiti v smučarskih skokih, vabljeni in dobrodošli v Vizorah.

Tekst: Anja Podveržen

Foto: arhiv društva 

Oglejte si tudi