Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Vojniški upokojenci radi potujejo

Vojniški upokojenci so se letos s kar dvema avtobusoma podali v Italijo. Prijazna vodiča, Rudi Lešnik in Vida Šme, sta jim razkazala Trst, grad Miramare, kostnico – pokopališče prve svetovne vojne pri Sredipolju, Doberdob, Gradež. Višek izleta pa je bil obisk stare krščanske bazilike v Ogleju.

Za prijetno popotnico je poskrbela pekarna Geršak z 80-letno družinsko tradicijo. V bogato založeni prodajalni v Arclinu so bili obdarjeni s krofi – zanje se najlepše zahvaljujejo. Vojniški vinogradniki so kot že tolikokrat doslej prispevali svoje vino Vojničan. Izletniki jim želijo, da bi jim trte še naprej bogato rodile.

 

Zanimivo je, da so prav upokojenci (nekateri tudi aktivni člani upravnega odbora DU) ustanovni člani Vinogradniško-vinarskega društva Vojnik. Društvi zgledno sodelujeta. Mešani pevski zbor upokojencev je večkrat popestril prireditve vinogradnikov. Redno sodelujejo tudi pri kuhanju – tekmovanju priprave enolončnic. Lani se je DU prvič organizirano udeležilo martinovanja.

 

Občina Vojnik je izletnikom prispevala kakovostno in lepo oblikovano turistično publikacijo Dobrodošlica raznolikosti. Ko so jo izletniki prebirali, kar niso mogli verjeti, kaj vse lahko v Vojniku najdejo in ponudijo, a tega še sami ne poznajo. Organizatorji izletov pa iščejo turistične točke daleč od doma. Gospoda župana sprašujejo, ali bi bilo mogoče to publikacijo podariti vsem gospodinjstvom kot dodatek Ogledalu.

 

Udeleženci so ugotavljali, da so v lepem vremenu, ob dobri kapljici in jedači videli in slišali mnogo zanimivega. Tudi visoka starost nekaterih udeležencev (več kot 90 let) ali pomoč palice nista bili oviri, da ne bi doživeli popotniškega druženja. Organizatorji so tega veseli, saj je dober obisk zanje najlepše plačilo.

Na avtobusu so bili tudi nekateri pevci iz Mešanega pevskega zbora DU Vojnik, zato tudi tokrat ni manjkala ubrano zapeta narodna pesem.

 

Pavle Leskovar

 

Oglejte si tudi