Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
12°C
ČET.
23°C
9°C
Oceni objavo

Naših trideset let

Minilo je 30 let, odkar smo se v prelepem majskem večeru po končani podoglariji v Arclinu fantje in možje odločili, da se bomo še naprej družili ob petju. Tako je nastala pevska skupina Vaški fantje, ki so jo domačini kmalu preimenovali v Arclinske fante, in tako je ostalo do danes. Na začetku smo peli na družinskih slavjih, potem se je petje razširilo še na druge prireditve (otvoritve, žegnanja, izlete, občne zbore, proslave, srečanja ljudskih pevcev, koncerte ipd.).
Nekaj pevcev je sodelovalo le občasno, redno pa so peli Tone Štante, Edo Kušar, Milan Svetel in Peter Marguč. Skupini sta se pridružila še Franci Bogovič in Milko Kovač, vendar sta zaradi bolezni prenehala sodelovati Edi Kušer in Tone Štante. Tako je ostal kvartet, ki deluje še danes.

 

Zadnjo soboto v oktobru smo Arclinski fantje v Kulturnem domu Vojnik s koncertom proslavili 30-letnico delovanja. V goste smo povabili naslednje zasedbe: Kvartet Grmada, Oktet Podoglarji, Taščice, Pevke Društva kmetic Meta, Ljudske pevke DU Vojnik, kot presenečenje je nastopila mlada glasbena skupina M. J. A. V.

 

S svojo prizadevnostjo, znanjem in dobro voljo nam je koncert pomagala pripraviti ga. Petra Pehar Žgajner, za humor je poskrbel Štamperlov Pepi, prireditev pa je povezovala Katja Žvikart. Na koncert smo povabili vse člane, ki so bili v sestavu ob sami ustanovitvi, in prijatelje, ki nam pomagajo, kadar je kdo od nas zadržan. Skupaj z njimi smo zapeli nekaj pesmi.

 

Povabili smo tudi harmonikarja g. Petra Jagodiča, ki sodeluje z nami že vrsto let. Skupno z njim smo zapeli jubilejno pesem – poslušalci so jo lepo sprejeli. Zahvala zanjo še posebej velja ge. Mileni Jurgec in g. Gojku Jevšenaku.

 

Besede zahvale naj gredo še enkrat vsem, ki so kakor koli sodelovali pri pripravi in izvedbi tega koncerta, prav tako tudi vsem, ki so prišli na prireditev in do zadnjega kotička napolnili dvorano ter nam s tem dali priznanje za dosedanje delo.

 

Naj še naprej zveni slovenska ljudska pesem.

 

Peter Marguč

Foto: Jure Vovk

Oglejte si tudi