Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

To soboto v Vizorah uspešno obeležili 30 let delovanja SD Vizore

V vizorski dolini v Novi Cerkvi se je za člane Smučarsko-skakalnega društva Vizore v soboto, 24. 6. 2017, odvil pomemben športni dogodek, saj so praznovali 30 let delovanja. Nadvse uspešen in sončen dan je zaznamoval slavnostni dogodek ob otvoritvi in blagoslovu prenovljenih skakalnic in društvenih prostorov, meddruštvena tekma različnih kategorij ter seveda veselica z domačim ansamblom Klateži, ki je trajala vse do jutranjih ur.
Smučarsko društvo Vizore spada med manjša slovenska skakalna društva, ki ravno v tem obdobju, ko praznuje 30-letnico obstoja, doživlja razcvet v svojem delovanju in tudi v številčnosti. Člani posegajo po vse višjih medaljah tako na regijski, državni kot na mednarodni ravni. Pohvalijo se lahko z regijskimi in državnimi prvaki na področju skokov in nordijske kombinacije. Rezultati so plod zagnanega dela trenerjev, članov društva in staršev. Klubski rekord je leta 2016 podrl njihov dolgoletni član in tudi trener najmlajše skupine David Grm. Na planiški velikanki je poletel zavidljivih 187 metrov.
 
Tradicija skokov v Vizorah hodi skupaj s skakalci z roko v roki z nastajanjem in posodabljanjem infrastrukture – pogojev za tovrstno dejavnost. Danes se lahko pohvalijo s kar štirimi plastificiranimi skakalnicami ter z lastnimi društvenimi prostori. V Vizorski dolini je tako nastalo pravo smučarsko-skakalno središče, kjer se ob skakalnicah v zimskem času postavi vlečnica, omogočeno pa je tudi nočno treniranje in tekme, saj so skakalnice osvetljene. Imajo tudi možnost umetnega zasneževanja. V SD Vizore so od leta 2012 pa vse do danes intenzivno delali na prenovi skakalnic in na postavljanju lastnih društvenih prostorov.

 

V soboto, 24. 6. 2017, so tako simbolično zaključili velik projekt ter ga predstavili tudi širši javnosti. Združili so praznovanje ob 30-letnici delovanja z odprtjem novih objektov, izvedli meddruštveno tekmo na vseh štirih skakalnicah, v različnih kategorijah, in na koncu dan zaključili z veselico, z domačim ansamblom Klateži.

Na meddruštvenem tekmovanju, kjer so se pomerili skakalci iz klubov SSK Mengeš, SD Vizore, SK Zagorje, SSK Velenje, SSK Šmartno na Pohorju, ŠD Jablance, SSK Ljubno BTC, ŠD Gora in SD Dolomiti, so skakalci SD Vizore ponovno dokazali, da so že na začetku sezone v dobri kondiciji.

 

Prvič so se na tekmi pomerili začetniki, člani SD Vizore, in tako dosegli: 1. mesto Lan Kuzman, 2. mesto Franci Krajnc, 3. mesto Nejc Kožuh, 4. mesto Matic Brglez, 5. mesto Jure Kožuh.

 

Ostali člani so tekmovali v različnih kategorijah v konkurenci in dosegli:

Cicibani do 9 let: 1. mesto Timon Brglez, 3. mesto Rožle Toman
Dečki do 10 let: 1. mesto Mai Zakelšek, 3. mesto Jaka Krajšek, 7. mesto Fin Šibli, 8. mesto Jakob Mužar
Deklice do 11 let: 2. mesto Alja Preložnik
Dečki do 11 let: 3. mesto Tine Goršek
Dečki do 12 let: 2. mesto Ožbej Vačovnik Kotnik
Dečki do 13 let: 1. mesto Matic Preložnik
Veterani do 50 let: 1. mesto Klemen Kotnik

 

Slovenski smučarski skakalci so med najuspešnejšimi športniki, pa tudi med tistimi, ki najbolj navdihujejo različne generacije. Zato je ohranjanje skakalne tradicije in doseganje vrhunskih rezultatov ključnega pomena, po čemer stremijo tudi člani Smučarskega društva Vizore. V 30-tih letih so veliko naredili in dosegli, a še vedno je prostor za nove cilje, za pot, ki jih bo na poti do ciljev izpopolnjevala. In ker se zavedajo, da v skokih do cilja nikakor ni bližnjic, vedo, da jih čaka pestra in delovna prihodnost.

 

KLUBSKA IZKAZNICA

Polno ime kluba: Smučarsko društvo Vizore
Skrajšano ime: SD Vizore
Naslov: Vizore 10, 3203 Nova Cerkev
Število tekmovalcev: 18

Število veteranov: 4

Število začetnikov: 5

Število trenerjev: 2
Število članov: okoli 90
Rekordi skakalnic: HS 37 (Timi Zajc, 37,5 m), HS 28 (Urh Krajnčan, 28 m), HS 15 (Luka Ograjenšek in Žiga Omladič, 13,5 m), HS 10 (Urh Krajnčan, 7,5 m)
Število skakalnic, prekritih s plastiko: 4 (HS 10, HS 15, HS 28, HS 37)
Predsednik kluba:
 Felix Skutnik
Rekord kluba: 187 metrov – David Grm (planiška velikanka)
Spletna stran: https://sites.google.com/site/sdvizore/

Facebook stran: https://www.facebook.com/sdvizore88/

T
ekst: Andreja Preložnik
Foto: Arhiv SD Vizore 

Oglejte si tudi