Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
8°C
JUTRI
19°C
11°C
Oceni objavo

Priznanje Prosvetnemu društvu Anton Bezenšek Frankolovo

V prvi polovici meseca julija sem od predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja dobil vabilo na svečano večerjo v čast njegovi ekscelenci, predsedniku Republike Bolgarije gospodu Rosnu Plevnelievu, ki je bil na enodnevnem obisku v Sloveniji.

Naše društvo je v zadnjih desetih letih delovanja posvečalo veliko dejavnosti sodelovanju s prijatelji iz Bolgarije, kjer je deloval naš rojak, profesor Anton Bezenšek. Od leta 2006, ko smo člani društva obiskali Bolgarijo, se je naše prijateljevanje ob različnih priložnostih krepilo. Veliko zaslug za vabilo na svečano večerjo imajo predstavniki stenografskega društva iz Bolgarije na čelu z gospodom Matevom Karamfilom, ki je stenograf v bolgarskem parlamentu. Na svečani večerji, ki je bila 25. julija 2016, ob 19. uri na Gradu Brdo, sem bil v družbi izbranih gostov. Priznati moram, da mi je bilo v čast in ponos zastopati naše društvo. Člani se trudimo, da ohranjamo vez med Slovenijo in Bolgarijo na kulturnem področju.


Vabilo na svečano večerjo štejem za priznanje našemu društvu in spodbudo za nadaljevanje sodelovanja s prijatelji iz Bolgarije.

 

Tekst: Dušan Horvat
Foto: osebni arhiv

Oglejte si tudi