Oceni objavo

Osemnajsto športno srečanje MDDI Celje

Druženje je nekaj lepega, nekaj posebnega. Kaj je ljubezen, kaj je bogastvo? Večina ljudi, ki čutijo samoto, ve, da so največje bogastvo druženje, srečanje s sočlovekom, topel stik roke in prijazne besede. Vsak delovni invalid ima svojo zgodbo, ki jo zelo rad deli z drugimi. Naša druženja so izjemna, ker se družimo, pogovarjamo in organiziramo športne aktivnosti, ki so primerne za nas.

V soboto, 7. oktobra 2023, je bil prelep sobotni dan in mi smo se zbrali na Lopati. Organizacijski odbor je že zjutraj začel priprave tako kulinaričnega kot športnega dela. Dekleta so pecivo, ki smo ga spekli doma in v okviru naših delavnic, zložila na pladnje. Zdenko Vrenko in Bojan Užmah sta pripeljala vse potrebno za piknik. Romana Videnšek je prinesla sveže pečen kruhek iz pekarne v Škofji vasi, ki so nam ga z veseljem podarili. Brane Ropič se je postavil h kotlu in skuhal gobovo juho. Udeleženci so res uživali in se borili za vsako športno točko.

S svojo prisotnostjo so nas počastili člani UO MDDI Celje, predsednica MD Invalidov Žalec Nataše Privošnik, predsednica invalidov Laško Blanka Knez, predsednik MD invalidov Šentjur Vlado Robič, predsednica ZUDS Zdenka Jan in podžupanja občine Dobrna Branka Gal, podžupan Občine Vojnik Damjan Muzel, direktorica občinske uprave Štore Maja Godec in župan Občine Celje Matija Kovač. Zbrane so gostje nagovorili in zaželeli prijetno druženje.

Druženja na Lopati se je udeležilo več kot 90 članov. Vsi smo uživali v različnih aktivnostih, dobri hrani in ob zvokih dua AS tudi zaplesali. Za nasmeh na obrazih je poskrbel Pohorski klatež, Gojko Jevšenak. So preproste stvari, ki nas združujejo, nam lajšajo in lepšajo trenutke, za katere je potrebna le volja.

Tekst in foto: Dragica Mirnik

Oglejte si tudi