Oceni objavo

Obisk v Domu SeneCura v Vojniku

Naše poslanstvo je tudi druženje s težkimi invalidi. Žal mnogi starejši invalidi, ko onemorejo, nimajo nikogar, ki bi jim na jesen življenja nudil pomoč. Primorani so poiskati drugo pot in gredo v oskrbovana stanovanja ali v Dom.

V Domu Senecura Vojnik je zanje lepo poskrbljeno. Delavci se trudijo, da imajo varovanci čim boljši občutek in se počutijo kot doma. Tedensko jim pripravljajo delavnice in velikokrat sami ustvarjajo v kuhinjah, tisti, ki tega ne zmorejo, pa so opazovalci. Tokrat smo v delavnicah sodelovali člani našega društva in članice društva Dobra volja. V štirih skupinah smo pripravljali domač " štrudl". Ob prijetnih pogovorih o tem, kako so ga oskrbovanci nekoč delali doma, so ure hitro minile in zavitek se je pekel. Tudi zapeli smo, kakor se spodobi za dan, ko so gostje v hiši. Prijetne uslužbenke so nas razvajale tudi z dobro kavico in duhovito zabavo.

Hvala za čudovit sprejem in pogostitev, hvala spoštovani varovanci, da ste pričarali en lep in veselja poln dan. Z Mileno Založnik sva obiskali še člane, ki so vezani le na posteljo. Tudi ti težji bolniki so bili deležni domače sladice.

Hvala vodstvu, da jim je mar in se trudijo, da so trenutki bivanja v drugem domu zanimivi in začinjeni s prijetnimi trenutki.

Tekst in foto: Dragica Mirnik

Oglejte si tudi