Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Mladinsko društvo Frankolovo skozi leto 2012

V mladinskem društvu Frankolovo si bomo leto 2012 zelo dobro zapomnili, saj smo v devetletnem delovanju prav letos najbolj izstopali in delali ter organizirali vrsto dogodkov.
Najprej smo meseca marca že 3. leto zapored odšli gledat smučarske skoke v Planico. Kot vsako leto prej smo se tudi letos imeli super; malo smo se zabavali, ampak v veliki večini smo seveda navijali za naše orle.

 

V mesecu aprilu smo imeli akustični koncert, katerega smo malo popestrili s stand up-om. Največja zvezda akustičnega koncerta je bil Adi Smolar, ki je ogrel vse gledalce, tako da smo skupaj peli in se zabavali. Zapel je vse velike uspešnice in tudi malo novejše pesmi. Poleg Adija Smolarja sta nastopili tudi dve domači skupini, vsem že dobro poznani fantje z imenom Kronika ter nova frankolska zasedba 60V (60 vatov).  S stand up-om pa nas je zelo nasmejal Nejc Petek iz Maribora.

 

Že konec maja in v začetku junija smo začeli delati na polno, torej z vsemi razpoložljivimi močmi, saj smo začeli pripravljati bazen za novo sezono, kajti poletje se je vse bolj bližalo. Tako smo uredili skladišče, postavili smo brunarico, katero smo vso sezono uporabljali kot šank oz. za prodajo kart in pijače. Naš največji projekt pa je bil postavitev nadstreška, s katerim smo pridobili nekaj sence. 

Tako smo  16. junija končno dočakali otvoritev bazenske sezone. Letošnja  je bila dolga kar 75 dni, saj je bilo poletje res vroče. Najbolj smo bili veseli, ko smo videli, koliko mladine se je odzvalo in se prišlo kopat k nam. Poleg tega pa so za vikende prišli tudi starši, tako da je bil bazen res zelo obiskan.

Tudi letos smo uredili odbojkarsko igrišče, ki je bilo zelo zasedeno, sploh ob večerih, ko se je ozračje malo shladilo. Za zabavo vseh pa smo letos postavili še ping-pong mizo, tako da res nobenemu ni smelo biti dolgčas.

Že 4. leto zapored smo organizirali odbojkarski turnir na mivki. Letos se je po dolgih treh letih spremenil vrstni na zmagovalnem odru. Zmagala Maja in Tomi, ki sta dejansko pometla s konkurenco. Pomembno pa je, da je za nami spet uspešen turnir in komaj že čakamo poletje, da organiziramo že 5. zapored.

Ker je bil odziv vseh krajanov in tudi sokrajanov zelo dober, smo naredili 2 Pool partya. Prvi pool party je bil sredi največjega vročinskega vala, tako da sta DJ-a imela lahko nalogo spraviti vse v vodo. Ob ritmih najnovejših komadov smo počasi en za drugim vsi poskakali v vodo in se zabavali do jutra. Drugi pool party pa se je odvijal avgusta, ko se je vreme malo pohecalo z nami, saj so nam skozi vso noč nagajale plohe, vendar nas to ni odvrnilo od zabave. Tako smo se tudi na tem partyu povsem razgreli in se veselili do jutra.

Naj omenim še to, da smo v času kopalne seznone vsak četrtek organizirali brezplačno kopanje za otroke, ki so se pripeljali z avtobusom iz občine Vojnik pod vodstvom Rebeke Dečman. Ti otroci so bili pod stalnim nadzorom animatorjev. Odziv je bil zelo dober in upamo, da bo drugo leto tudi tako.

Če potegnemo črto, ugotovimo, da je bila letošnja sezona zelo uspešna kar se tiče obiska, pa tudi z vidika našega zadovoljstva in zadovoljstva drugih. Mi smo zelo veseli, da smo stopili skupaj in uredili vse, kar je bilo potrebno, zato že nestrpno čakamo na naslednjo sezono.

 

Na koncu bazenske sezone pa nas je čakal še naš največji projekt, Rock Žur.

Letos je bil namreč že 9. Rock žur zapovrstjo, ki se je odvijal 1. septembra v graščinskem parku na Frankolovem.  Nastopile so predskupine: B.T.K., Sheeva, Zgrešeni primeri, Rope in naši fantje Kronika. Glavni band letos pa so bili težko pričakovani Big Foot Mama. Predskupine so že dodobra razgrele publiko, ko so na oder stopili glavni BFM, pa je vzdušje bilo še bolj veselo. Po ocenah je bilo več kot 1700 ljudi, kar nas je zelo razveselilo, saj smo se za ta projekt zelo potrudili.  Drugo leto pa se vidimo že na 10. Rock žuru in obljubljamo presenečenje za vse ljubitelje rock glasbe.

Letošnjo leto je torej za MDF bilo zelo uspešno, ampak brez sodelovanja vseh pridnih članov ne bi šlo, zato se zahvaljujemo vsem, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji in obnovi bazena, ter seveda tudi vsem ostalim, ki so kakorkoli pristopili na pomoč.

Za MDF, Katrin Pinter

Oglejte si tudi