Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Mešani komorni pevski zbor DU Vojnik na izletu

V sredo, 30. avgusta, smo se pevci Me KPZ DU Vojnik odpravili na izlet v Prekmurje. Na poti smo si privoščili kavico in pojedli krofe, nato pa se ustavili v tropskem vrtu v Dobrovniku. Ogledali smo si vrt in številne orhideje, ki so v različnih aranžmajih lepšale prostore. Kakšno od njih smo tudi kupili in odnesli domov.

Sledilo je presenečenje, ki nam ga je pripravil naš šofer. Odpeljal nas je v vinsko klet na degustacijo sortnih vin. Okusili smo dobro kapljico in tudi zapeli. Kmalu za tem smo prispeli v lončarsko vas Filovci, kjer smo si ogledali kopasto peč za žganje glinenih izdelkov, tipično panonsko hišo s slamnato streho in izdelovanje lončenih izdelkov na vretenu.

Pot nas je vodila naprej do Plečnikove Bele golobice, torej cerkve v Bogojini, kjer smo preizkusili akustiko arhitektove mojstrovine. Malo za tem smo že hiteli proti Murski Soboti in v interaktivnem doživljajskem parku Expano spoznavali zgodovino Prekmurja od pradavnine do danes. Najbolj nas je navdušil virtualni polet z balonom nad Pomurjem. Polni vtisov smo si privoščili pozno kosilo v Černelavcih in se v zgodnjem večeru vrnili v Vojnik. Med vožnjo je odmevala pesem, ki je kazala naše vedro razpoloženje. To je bil lep izlet. »Še kdaj!« smo si zaželeli. Izleta se je skupaj z ženo udeležil tudi naš predsednik DU Vojnik Janez Korošec, pridružile so se tudi nekatere partnerke naših pevcev. Vlogo vodnika je odlično opravil Franci Korošec, za kar se mu vsi najlepše zahvaljujemo.

Tekst in foto: Marjan Čretnik


Oglejte si tudi