Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Golažijada z Jožeki in Jožicami

V Bistrici ob Sotli zelo priljubljen praznik Jožefovo praznujejo zelo izvirno. Na prireditvi v okviru Jožefovega sejma »Jožeki kuhajo golaž« so se letos pomerili že enajstkrat. Udeležba je bila mednarodna, kuhalo pa je 19 ekip.

Seveda to za nas ne bi bilo tako pomembno, če med kuharji ne bi vihteli kuhalnic tudi 2 ekipi naših fantov. Toni in Zoran ter Bogdan in Mojč, ki se skozi celo leto udeležujejo različnih kulinaričnih tekmovanj. Enkrat sta uspešnejša Bogdan in Mojč, drugič pa Toni in Zoran. Tokrat sta najboljši golaž izmed vseh ekip skuhala Toni in Zoran, ki sta tekmovala za Turistično društvo Frankolovo. Iskrene čestitke! Kateri izmed njih je bil »Jožek« ne vemo, smo pa ponosni, da so ponesli ime našega društva in kraja tudi čez mejo, saj so poleg domačih na prireditvi sodelovale ekipe tudi iz Hrvaške, Avstrije in Madžarske.

 

Na Frankolovem letos v septembru pripravljamo že 4. golaž žur, in fantje so nanj povabili člane nekaterih ekip, ki so obljubili, da pridejo. Mogoče bo pa tudi pri nas mednarodna udeležba. Našim kuharjem želimo, da do takrat poberejo še nekaj nagrad ter še naprej uživajo v druženju in kuhanju te znamenite jedi.

 

Irma Blazinšek

 

Oglejte si tudi