Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
12°C
JUTRI
15°C
9°C
Oceni objavo

Društvo upokojencev Vojnik

Kar hitro je minil ta zimski čas, čeprav se zima v mesecu marcu še kar ni hotela posloviti. Verjetno sta ji dala kaj misliti enakonočje in prvi pomladanski dan. Vreme za nas v društvu ni ovira in naše delo teče normalno naprej.

V mesecu februarje smo pustovali in bili na občnem zboru, kjer smo pregledali delo za minulo leto in podali nekaj smernic za naprej. V letu 2012 smo bili kar dejavni in približno tako bo tudi v letu 2013. Našega dela pač ne more ustaviti muhasto vreme niti skorumpirana politika. V četrtek, 21. marca, smo bili v gostišču Lopan v Ločah. Počastili smo praznik dan žena in materinski dan. Vse prisotne ženske so bili obdarjene z lepo rožico, ki jih bo kar nekaj časa spominjala na ta dan. Žal udeležba ni bila velika, pa vendar bila je vesela družba in vsem je bilo lepo. Tisti, ki niste bili na tem srečanju, boste dobili priložnost kar kmalu, saj se pripravljamo na prvi izlet, ki bo v soboto, 25. maja. To bo pohod »od kleti do kleti«, kamor nas vabi Turistično društvo Pavlovski vrh. Turistično društvo se je namreč odločilo, da ta pohod prestavi iz jesenskega dela na spomladanski. V jeseni so že priprave na trgatev, in tudi drugega dela je veliko.

 

Že kar nekajkrat sem hotel omeniti in spregovoriti o pripadnosti upokojencev našemu društvu. Ko stopimo v jesen življenja in se naše aktivno delo konča ter postanemo upokojenci, kar čez noč nastopi nekakšna praznina. Kar veliko upokojencev ima sicer delo doma, imajo vrt ali posedujejo kaj zemlje, ki jo obdelujejo, imajo vnuke, ki jih pazijo, ali pa počnejo kaj drugega. Torej smo še naprej zaposleni, le nekaj tu manjka – nismo več v družbi sodelavcev in prijateljev. Torej smo se oddaljili od njih, pa to hoteli ali ne. Da nekako zapolnimo to vrzel, so se že veliko pred nami spomnili in ustanovili društvo upokojencev, ki deluje že preko 60 let. Tako se lahko upokojenci družimo na raznih srečanjih, ki jih društvo organizira, na izletih in tudi po športni in kulturni strani tega druženja ne manjka. Kar nekaj upokojencev je takšnih, ki se do sedaj še niso vključili v naše društvo. Nekaterim je nerodno in pravijo, da nikogar ne poznajo, drugi pravijo, da so še premladi, jaz pa se sprašujem, kdaj je kdo dovolj star, da gre v pokoj. Seveda ko ima delovnih ali starostnih let dovolj. Torej smo vsi stari dovolj, le odločiti se moramo in se včlaniti. Kako postati član Društva upokojencev Vojnik? Pridite v pisarno v sredo ali petek med 9.00 in12.00 in se včlanite. Lahko pa tudi na terenu poiščete našega poverjenika in se včlanite pri njemu. Ko postanete naš član, dobite knjižico – člansko izkaznico in plačate članarino. Celoletna članarina je 7 € na osebo. Pripomniti moram, da je takšna članarina že ker nekaj let in je nismo dvigovali. Iz te članarine se odvaja članarina za pokrajino in ZDUS. Ostala članarina ostane za investicije, elektriko, vodo, ogrevanje, pisarniške stroške, plačilo praporščaka in aranžma za pokojne. Stroškov je še veliko več, saj so tu še sekcije – strelska, kegljači in pevci. Veliki del članarine namenimo božično-novoletnim darilom, ko obdarimo bolne in ostarele naše člane, nekaj denarja se porabi za pogostitev starejših nad 80 let. Slednje bomo tudi v tem letu pogostili na posebnem sprejemu v mesecu juniju. Vsa prijeta članarina se vrača ali v stroške ali nazaj med člane. Še enkrat se moram zahvaliti Občini Vojnik in županu Benu Podergajsu, ki nam vsako leto priskoči na pomoč in tako dofinancira finančno luknjo, ki nastane v našem proračunu. Danes je razlaga nekoliko daljša, da vsaj malo predstavimo naše delo. Ob koncu bi vas povabil v naše društvo, da se včlanite in postanete del naše velike družine.

V tem letu nas čaka še kar nekaj izletov in druženj. Več informacij dobite v naši pisarni, pri poverjenikih na terenu ali na oglasni deski, ki je na steni pri vhodu našega društva. Pridite in uživajte jesen življenja z nami. 

 

           Predsednik DU: Ivan Robačer

 

Oglejte si tudi