Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Društvo upokojencev Vojnik

Zapustila nas je jesen in zima je odprla svoja vrata. Kako nas bo sprejela, bomo še videli. Naše delo v društvu pa gre naprej. Za nami je kar nekaj srečanj in izletov.

Eden takšnih prijetnih izletov je bil jesenski ali zaključni izlet po Dolenjski. Obiskali smo Turjak, Ribnico in tamkajšnji muzej suhe robe, Kočevje in Kočevski rog z ogledom Baze 20. Ogledali smo si tudi grad Bogenšperk, kjer je domoval in ustvarja Valvazor. Tudi v Novi Štifti smo si ogledali znamenito in zelo lepo cerkev. Tamkajšnji župnik nam je podal kratek zgodovinski pregled obstoja cerkve in kraja. Lahko rečem le to, da smo se imeli zelo lepo, pa tudi lep dan je pripomogel k temu, da smo se vsi veseli in zadovoljni pozno zvečer vrnili domov. Ometi velja tudi enkratno Martinovanje, ki je bilo pri LOPANU v Ločah. Sv. Martin je krstil mošt, ki je postal vino, mi pa smo se veselo zavrteli kar pozno v noč po taktih našega tria.

Ko bomo prebirali naše Ogledalo in ta članek, se bo to leto počasi iztekalo, in posloviti se bomo morali od starega leta. Tudi mi, upokojenci, se bomo, tako kot vsako leto, tudi letos, in to 29. decembra, poslovili z veselo družbo, ki se bo srečala v Gornji Dubravi. Jedače in pijače bo, za boljše počutje pa bo poskrbela živa glasba, ki nas po pospremila v novo leto.

 

Tako je za nami še eno leto druženja in tudi veliko dela. Ob tej priložnosti bi se še enkrat zahvalil vam, drage upokojenke in upokojenci, da ste se nam pridružili in tako ali drugače pridno sodelovali z nami, bodisi na izletih, druženju ali kako drugače. Vsi skupaj smo Društvo upokojencev Vojnik pripeljali skozi kar viharno leto, ki je tudi leto odrekanj, kajti recesija je zadela tudi nas, upokojence. Pa vendar se ne damo, še naprej bomo vztrajali in se malce prilagodili trenutni situaciji.

 

Ob zaključku leta bi se še enkrat prav iz srca zahvalil vsem, ki sta kakor koli pripomogli, da je naše društvo bilo v tem letu uspešno. Velika zahvala gre našim sponzorjem, županu Benu Podergajsu in Občini Vojnik. Posebno mesto v tej zahvali pa si ob zaključku leta nedvomno zaslužijo naši zvesti poverjeniki, ki delajo z vami na terenu. Ravno oni skrbijo in odločajo, kam na izlet ali srečanje. Ravno oni vas o tem obveščajo in pobirajo prijave. Brez njih ne bi bilo naše društvo tako uspešno. Ob zaključku leta se moram zahvaliti tudi vsem sekcijam, ki delujejo v našem društvo, za njihovo požrtvovalno delo skozi vso leto. To so mešani komorni pevski zbor, strelci, kegljači na vrvici, pohodniki in ne nazadnje tudi ekipa, ki dela na programu Starejši za starejše.

 

Spoštovani, ob iztekajočem se letu vam vsem želim vesel božič ter obilo zdravja in sreče v letu 2013, naj vam božični in novoletni prazniki v srca prinesejo veliko topline in dobre volje.

 

Srečno in zdravja polno v novem 2013. letu !

 

Predsednik DU: Ivan Robačer

 

Oglejte si tudi