Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Deseti jubilejni izlet VVD Občine Vojnik

Po zaključku spomladanskih aktivnostih, ob deseti obletnici našega društva, smo za naše člane organizirali izlet. Na izlet smo se odpravili v soboto, 1. junija 2013, in sicer v Posavje, Dolenjsko v Gadovo peč, ki se razprostira med Stojanskim vrhom, Vinjim vrhom in vse do Vrhovske vasi.
Izlet sta organizirala Martina Baškovič, predsednica VTD Gadova peč (Vinska kraljica Slovenije 2012), in naš član Franc Kuzman.

Obiskali smo Vinsko klet Mastnak pri Sevnici, kjer sta nas sprejela lastnik kleti Zdravko Mastnak in naša vodička izleta Martina Baškovič. Lastnik nam je pokazal klet in razložil postopek kletarjenja penine, katero smo tudi pokušali pred degustacijo ostalih vin. Veliko nam je povedal o kletarstvu, vinogradništvu in njegovih novih načrtih. Poslovili smo se z lepimi vtisi, saj tako urejeno, čisto klet in prijazno osebje redko vidiš.

Sledil je obisk Mestne hiše Brežice, kjer smo si ob pokušanju Isteničeve penine ogledali filmsko predstavitev Posavja. Obiskali smo tudi veličastni Grad Brežice. Imeli smo kaj videti ob tako bogati muzejski zbirki.

Ob sotočju Krke in Save smo preko mostu prestopili na Dolenjsko in se napotili v Gadovo peč k družini Udovč, ki nas je pričakala z bogatim kosilom in odličnim vinom – cvičkom. Pri kosilu sta nam lepo vzdušje še dodatno popestrila gostitelja Zdenka in Ivan Udovč, pozneje se je po naključju priključil še dramski igralec Roman Končar, ki  nas je nasmejal do solz. Bili smo mu zelo hvaležni, saj smo to doživeli brez kupljene karte.

Pot smo nadaljevali peš do »Veselega Gadka«, hrama VTD Gadova peč. Tudi »Gadek« nas je pogostil z odličnim vinom. Od tu smo se odpeljali v Brod v Podbočju k družini Jarkovič, največjemu pridelovalcu jagod v Sloveniji. Gostili so nas z jagodami in tekočim dodatkom. Posladkali smo se tudi z odličnimi krofi, ki jih je darovala Pekarna Geršak.

Deseti izlet nam bo ostal v lepem spominu, saj so naše tekoče rezerve v »bunkerju« avtobusa ostale nedotaknjene in tudi poleg prispevka za izlet ni bil dodatno porabljen niti cent. Hvaležni smo gostiteljem v Gadovi peči in Martini Baškovič, predsednici VTD Gadova peč, za odlično vodenje izleta.

Za pomoč pri izvedbi izleta se zahvaljujemo Celjskim mesninam, Pekarni Geršak in Izletniku Celje za odličen avtobus in šoferja Borisa Krofliča, ki nas je varno vozil naokrog.

 

                                                                                Franc Kuzman

Oglejte si tudi