Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
4°C
PET.
16°C
1°C
Oceni objavo

Dan odprtih vrat slovenskih čebelarjev 2014

Tudi letos je po vsej Sloveniji potekal dan odprtih vrat slovenskih čebelarjev. Čebelarji ČD Vojnik smo ga organizirali 13. junija 2014 v sklopu občinskega praznika v sodelovanju z Lovskim društvom Vojnik.
»Namen dneva odprtih vrat je bil seznaniti javnost s skrbjo za kakovostne in varne čebelje pridelke ter s čebelarskimi opravili, pestrostjo čebeljih pridelkov, z možnostjo vključevanja čebelarjev v turistično ponudbo kraja, ne nazadnje pa tudi doseči še večje zaupanje porabnikov v čebelarje in čebelje pridelke.« (V. Avguštin, Slovenski čebelar, 4/2014, str. 138)

                

Pri društvenem čebelnjaku v Vojniku smo predstavili delovanje društva, čebelarjeva opravila skozi leto, čebelarski mentor g. Andrej Jernej je poskrbel za predstavitev panjskih sistemov, otroci našega tajnika g. Igorja Krajnca so predstavili panjske končnice, izdelane v šoli. Drugi člani društva so razstavili opremo in orodje za potrebe čebelarjenja. Zakonca Šolar iz ČD Laško sta predstavila čebelarske in lectarske izdelke, ki jih pridelujeta doma, in poskrbela za prodajo. Poskrbljeno je bilo tudi za pokušanje medic, medenih likerjev in meda. Čebelarke/partnerice čebelarjev so spekle okusna in na oko mamljiva peciva. Člani LD Vojnik so skuhali odličen divjačinski golaž, poskrbljeno je bilo tudi za pijačo. S svojo navzočnostjo sta nas počastila tudi zdaj že nekdanji župan g. Beno Podergajs, ki se mu za preteklo sodelovanje med MOV in ČD Vojnik iskreno zahvaljujemo, in ga. Lidija Eler Jazbinšek, predsednica sveta KS Vojnik.

 

Skupaj smo v duhu čebelarstva preživeli res čudovit poletni dan.

 

Peter Babnik, Uroš Kovše

Foto: Jure Vovk

 

Oglejte si tudi