Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Prvič v vrtec

V septembru je približno 80 otrok prvič vstopilo v Vrtec Mavrica Vojnik. Otrokom in staršem so se odprla vrata v nov, neznan svet, ki ga je vsak otrok različno sprejemal, doživljal in se nanj odzival.

Tako starši kot strokovni delavci vrtca si želimo, da bi bil prehod iz znanega, domačega okolja v vrtec čim manj stresen in da je prilagajanje na novo okolje v vrtcu čim krajše.

 

Strokovni delavci v vrtcu smo veseli, da so se novinci v času uvajalnega obdobja lepo prilagodili na vrtec in da vanj radi prihajajo. Veliko je k temu pripomoglo postopno uvajanje otrok, pri katerem starši prve dni preživijo skupaj z otrokom v vrtcu, nato pa se čas samostojnega bivanja otroka postopno podaljšuje. Ker nam je pomembno, kako starši in otroci preživljajo čas postopnega uvajanja v vrtec, vsako leto ugotavljamo zadovoljstvo staršev z načinom postopnega uvajanja.

 

V mesecu novembru staršem otrok novincev razdelimo anketne vprašalnike. Različne predloge, ki jih imajo starši, skrbno pregledamo in vnašamo v naše delo. Iz rezultatov ankete je razvidno, da so starši zelo zadovoljni z načinom uvajanja otrok v vrtec. Staršem se je zdelo zelo pomembno, da so lahko s strokovnimi delavci izmenjali informacije o svojem otroku. Večina staršev pri svojih otrocih v času uvajanja v vrtec ni opažala večjih sprememb. Pri nekaterih otroci pa so se pojavili večja razdražljivost, utrujenost in slabši spanec.

 

Vse začetne težave so hitro minile, vsi otroci radi hodijo v vrtec in se tukaj dobro počutijo, kar nas veseli. Vrtec je za otroka pomemben dejavnik socializacije. Osnovni pogoj za uspešen razvoj otroka je dobro počutje v vrtcu in doma, zato se trudimo vsakemu otroku nuditi varno in spodbudno učno okolje.  

 

 

Zapisala in fotografirala: Tina Ošlak, svetovalna delavka

 

 

Priloga: VABILO

Oglejte si tudi