Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
0°C
PON.
11°C
-2°C
Oceni objavo

Povabilo na vadbo: Z gibanjem v melodijo

V ponedeljek, 18. julija 2016, ob 20.00 se bo v parku ob Hudinji v Vojniku prvič odvil edinstven in poseben dogodek. Znanje in izkušnje bosta združili Jasna Žerjav, študentka kineziologije in učiteljica pilatesa, ter glasbenica Maja Dobrotinšek. Dogodek, ki nosi ime »Z gibanjem v melodijo«, predstavlja uro pilatesa v naravi ob spremljavi kitare in petja.

Pilates je vadba, s katero krepimo celotno telo. Z enostavnimi in kompleksnejšimi vajami treniramo vse od globalnih mišic, ki prispevajo k obliki telesa, do težje dostopnih, manjših in šibkejših mišic, ki pripomorejo k večji stabilnosti sklepov in pravilni ter zdravi telesni drži. Vadba je primerna za vse starosti kot tudi za nosečnice in osebe z degenerativnimi obolenji. Dogodek je vključen v projekt Uživajmo v zdravju, ki je namenjen osveščanju o vse večjem številu debelosti pri otrocih. Tako bomo tokrat združili vse generacije pod drevesi v parku, z namenom povezovanja z lastnim telesom in umirjanjem duha ob melodiji ter družbi prijetnih ljudi.

 

Dogodek je brezplačen, zaželeni so prostovoljni prispevki. S sabo prinesite blazino ali podlogo, brisačo in stekleničko vode. V primeru dežja se bo dogajanje odvijalo v Športni dvorani Vojnik, čeprav držimo pesti za sončno in suho vreme.

 

Prisrčno vabljeni!

 

Jasna Žerjav

Foto: osebni arhiv

Oglejte si tudi