Oceni objavo

Vodovodi in plaz Lipa

Obnova vodovoda med naseljem Bezenškovo Bukovje in Rove

Obstoječi vodohran v Bezenškovemu Bukovju, ki preko transportnega cevovoda napaja nižje ležeči vodohran Ilovca in vodohran Dedni vrh, je postal poddimenzioniran in dotrajan, priključeni objekti pa so imeli ob povečani porabi vode v večernem času težave s prenizkim tlakom. Občina Vojnik je zato skupaj z javnim podjetjem Vodovod-Kanalizacija Celje začela obnavljati obstoječ cevovod. Obnova vodovoda gre od že obnovljenega odseka cevovoda pri objektu HŠ Rove 7 pa do objekta HŠ B. Bukovje 6. Na obravnavani trasi v dolžini 1132 m se navezuje približno 10 vodovodnih priključkov. 

Izgradnja nadomestnega vodohrana Oprešnik ter rekonstrukcija vodovoda na tem območju

Naselje Straža pri Novi Cerkvi, ki je že bilo opremljeno z javnim vodovodom in vodohranom, smo zaradi problematike s prenizkim tlakom in dotrajanostjo obstoječega vodohrana s kapaciteto 11 m³ naročili projekt izgradnje novega vodohrana in delno obnovo cevovoda. Investicijo smo začeli izvajali konec leta 2022 skupaj z javnim podjetjem Vodovod-kanalizacija Celje. Nadomestni vodohran Oprešnik, ki je večje kapacitete in na višji lokaciji od obstoječega, bo zagotavljal boljše tlačne razmere na javnem vodovodu. V sklopu investicije smo obnovili tudi del obstoječega vodovoda.

Plaz Lipa

Na kategorizirani občinski cest JP 965581 Socka – Ravnak – Zg. Selce se je lani sprožil plaz, ki je ogrožal stanovanjsko hišo na naslovu Lipa pri Frankolovem 32a in dostopnost do višje ležečih stanovanjskih hiš. Občina Vojnik je naročila projekt sanacije in na podlagi ocenjene vrednosti izbrala najugodnejšega ponudnika. Izvajalec NG Kladnik, d. o. o., je v prvih mesecih 2023 saniral plaz s pilotno steno, ki je pozicionirana pod cesto in kamnitobetonska zložba s piloti na zgornji strani ceste.

Tekst in foto: Mateja Kozikar

Oglejte si tudi