Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar obiskala občino Vojnik

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar in svetovalka predsednice za področje človekove varnosti mag. Tatjana Bobnar sta obiskali občino Vojnik in si ogledali škodo po izjemnih neurjih preteklega tedna. V prostorih Občine sta se sestali z županom Brankom Petretom, sodelavci občinske uprave, občinskega štaba CZ in regijskega štaba civilne zaščite. Župan Branko Petre je na kratkem sestanku predstavil potek nujnih intervencijskih del, povedal, s kakšnimi težavami se srečujemo na terenu ter poudaril pozitivne občutke ob tem, da sta na podeželju še vedno močno prisotni solidarnost in medsosedska pomoč.

V nadaljevanju obiska si je predsednica s svojo ekipo ogledala posledice ujm v Novi Cerkvi, Polžah in večji plaz v Bovšah, kjer sta ogrožena dva stanovanjska objekta.

Predsednica je obisk občine sklenila z zahvalo za vso delo, ki so ga ekipe prostovoljnih gasilskih društev, civilne zaščite, Slovenske vojske ter posamezniki opravili na terenu in tako v zelo kratkem času zagotovili varnost in dostopnost.

Zapisala:
Petra Pehar Žgajner

Oglejte si tudi