Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Meritve hitrosti v cestnem prometu

Medobčinski inšpektorat in redarstvo bosta konec meseca maja in v juniju 2012 ponovno izvajala meritve hitrosti v cestnem prometu.

Meritve hitrosti bomo izvajali na odsekih občinskih cest in na odsekih državnih cest v naseljih na območju občin Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vojnik in Zreče, predvsem na območjih šol, otroških vrtcev, otroških igrišč, v predelih, kjer se nahaja večje število pešcev, kolesarjev, v območjih naselij, kjer so bile podane pobude oziroma zahteve po namestitvi hitrostnih ovir zaradi pogostih prekoračitev hitrosti, ter na drugih odsekih, kjer bi bila lahko zaradi prekoračene hitrosti ogrožena varnost udeležencev v cestnem prometu.

Občinski redarji bodo tako kršiteljem, ki bodo prekoračili dovoljeno hitrost v času izvajanja nadzora in jih bo zabeležila samodejna merilna naprava, po pošti vročili plačilni nalog. S plačilnim nalogom bo izrečena globa za storjeni prekršek in določene kazenske točke, odvisno od višine prekoračitve hitrosti, v skladu z določbami Zakona o pravilih cestnega prometa.

 

Meritve hitrosti, ki so bile na območju navedenih občin že opravljene, so pokazale, da je problematika prevelike hitrosti velika, zato je osnovni namen meritev hitrosti predvsem preventivno delovanje in umirjanje prometa v naseljih in na lokalnih cestah.

 

Zadovoljni bomo, če bomo po zaključku akcije in njeni analizi ugotovili, da je kršitev vedno manj oziroma da prihaja do minimalnih prekoračitev dovoljene hitrosti.

 

Medobčinski inšpektorat in redarstvo

mag. Nataša Kos

 

Oglejte si tudi