Oceni objavo

VREMENSKO OPOZORILO OBČANOM IN OBČANKAM OBČINE VOJNIK

»Agencija RS za okolje (ARSO) opozarja, da bodo od četrtka, 3. avgusta 2023, do sobote, 5. avgusta 2023, krajevno možni dolgotrajni nalivi. Kot posledica bodo v noči na petek sprva hitro naraščali hudourniški vodotoki in manjše reke v severni in osrednji Sloveniji. Naraščanje rek se bo v petek čez dan stopnjevalo in razširilo na večji del države.«

Sprva so verjetne poplave hudournikov in manjših rek, v petek čez dan in v noči na soboto pa poplave rek v Podravju, Pomurju, Posavju, v porečju Savinje, Krke in Kolpe ter na širšem območju osrednje Slovenije. Poplave se bodo predvidoma nadaljevale in ponekod še stopnjevale tudi v soboto.

Občina Vojnik prosi občane, da v tem času ravnajo preventivno.  

Pravočasno umaknite ali zaščitite vozila. Prav tako pospravite orodje, kolesa, stole, pripomočke za žar, igrače in vse druge stvari, ki bi lahko bile nevarne, če bi jih veter nosil naokrog. S teras, balkonov in vrtov odstranite vse lahke in lomljive predmete. Vzdržujte okolico stavbe, poskrbite za neovirano odtekanje meteornih voda in poskrbite, da bodo strešni žlebovi očiščeni.  V tem času preložite športne dejavnosti, ki so povezane z vodo in obvodnim prostorom (čolnarjenje, ribolov) in ne taborite ob potokih, rekah in jezerih, saj lahko voda hitro naraste, majhen potok pa lahko postane hudournik.

Odsvetujemo zadrževanje okoli mostov in vodotokov!

Spremljajte vremensko napoved in vremenska opozorila Agencije Republike Slovenije za okolje.

Ne podcenjujte moči vode in bodite pripravljeni, da boste ob poplavi lahko hitro ukrepali!!!

Predvsem pa vas prosimo, da se ne izpostavljate in pazite nase in svoje najbližje.

O nadaljnjih razmerah vas bomo obveščali.


Oglejte si tudi