Oceni objavo

Volilna Skupščina GZ Vojnik – Dobrna in kadrovske spremembe v društvih in Zvezi

13. aprila 2023 smo imeli na Frankolovem 22. skupščino Gasilske zveze Vojnik – Dobrna.

Poleg pregleda enoletnega dela smo se dotaknili tudi večletnega dela, saj so se v vrhu GZ zamenjali nekateri člani, ki so bili na teh mestih vse od nastanka Zveze v letu 1999. Prišlo pa je tudi do kar nekaj kadrovskih sprememb, ki so pomembne za delo Zveze in posledično tudi gasilskih društev.

-          V PGD Lemberg smo se zahvalili za vodenje predsednici Marjani Aubreht Medved, ki jo je nadomestil Roman Rošer. Zahvala gre tudi dolgoletnemu poveljniku Simonu Božniku, ki ga je zamenjal Sandi Škoflek. Sandija bo kot predsednika Komisije za priznanja in odlikovanja pri GZ nadomestila Marija Železnik iz PGD Frankolovo.

-          V PGD Vojnik je prišlo do zamenjave na poveljniškem mestu, in sicer smo se za sodelovanje zahvalili Mihu Bratovčaku, ki ga je zamenjal Jernej Verbič. Na čelu komisije za delo z veterani je prenehal tudi Avgust Čerenak, ki ga je zamenjal Adolf Janc iz istega društva.

-          V  PGD Socka v vodstvu društva ni bilo zamenjav, je pa Stanko Repas iz Dobrne na čelu komisije za delo s članicama zamenjala Metka Štravs iz Socke, pri vodenju mladinske komisije pa je Petro Tržan iz PGD  Vojnik zamenjala Nastja Falnoga.

-          V PGD Nova Cerkev v vrhu društva prav tako ni bilo zamenjav, je pa dosedanjega predsednika nadzornega odbora GZ Branka Jezernika zamenjal Beno Podergajs iz PGD Vojnik, Branko Jezernik pa ostaja član odbora.

-          V  PGD Frankolovo smo zahvalo za sodelovanje namenili Franciju Ravnaku, ki zapušča dolgoletno izkušnjo poveljnika društva. Nadomestil ga je Sebastijan Železnik, ki bo svoje znanje preizkušal tudi kot namestnik poveljnika GZ.

-           Predsednika GZ Vojnik – Dobrna Bena Podergajsa, ki je to krmilo prevzel na ustanovnem občnem zboru,  je zamenjal Ivan Jezernik, ki je bil  poveljnik Zveze prav tako vse od njenega začetka.

-          Dobili smo tudi novega poveljnika gasilske zveze, in sicer izkušenega gasilca iz Dobrne Slavka Božnika.

-          V PGD Dobrna ostajata dosedanja predsednik in poveljnik.

-          V vodstvu GZ Vojnik – Dobrna še naprej ostajajo blagajnik Egidij Čretnik iz PGD Socka, tajnica Albina Ločnikar iz PGD Frankolovo, namestnica predsednika GZ Stanka Repas iz PGD Dobrna.

Spoštljivo smo se zahvalili vsem, ki so v teh letih, eni daljši, drugi krajši čas delali v društvih ali svoj čas žrtvovali za delo v naši gasilski zvezi. V čast nam je bilo, da smo lahko posebno zahvalo namenili dosedanjima predsedniku in poveljniku Benediktu Podergajsu in Ivanu Jezerniku, ki sta zaslužna za ugled, pomen in razvoj naše gasilske zveze. In ne nazadnje za stalni trud vzpostavitve dobrih medsebojnih odnosov, ki so temelj ohranjanja takšne organizacije pri skupnem ustvarjanju. Tok gasilstva sta usmerjala v pravo smer, zato smo jima ponosni podelili naziva častni predsednik in častni poveljnik.

Zahvalo vsem sta izrekla tudi župana obeh občin, Branko Petre in Martin Brecl, pridružili so se jima še ostali gostje na skupščini, ki so srečanje končali v resnično prijetnem vzdušju.

Tekst: Albina Ločnikar 

Foto: Stanislav Pečnik

Oglejte si tudi