Oceni objavo

Velik uspeh na državnem gasilskem tekmovanju

Člani PGD Socka smo se iz tekmovanja GZ Vojnik – Dobrna 2022 uvrstili na regijsko tekmovanje z 9 ekipami. Na regijskem tekmovanju v Rogatcu smo prav tako dosegli lepe rezultate in se z uvrstitvami na najboljša tri mesta, s 6 tekmovalnimi ekipami, uvrstili na državno tekmovanje.

Takšna uvrstitev na državno tekmovanje je bila za nas izziv, ki smo ga z veseljem sprejeli. A če si želiš lep rezultat, so potrebni vaje, sodelovanje, resnost, motivacija, podpora, posvetovanje, prilagajanje in kdaj tudi odrekanja. Vse to smo v našem društvu prepletali od pomladi do septembra. Ponekod je bilo v te priprave vpetih tudi po več družinskih članov, saj smo bili na tekmovanje uvrščeni očetje in mame, sinovi in hčere, bratje in sestre in tudi cele družine.  

Končno sta prišli sobota in nedelja, 23. in 24. septembra 2023, ko je bilo v Gornji Radgoni Državno tekmovanja za memorial Matevža Haceta 2023. V sobotnem delu se je na tekmovalne proge podala gasilska mladina. Tekmovali so najmlajši člani našega društva. Pionirke (starost 6 do 11 let) so tekmovale v vaji z vedrovko, štafeti s prenosom vode in v vaji razvrščanja. Mladinci in mladinke (starost 12 do 16 let) pa so se pomerili v mokri vaji s hidrantom, vaji razvrščanja in teoretičnem testu. V nedeljo so tekmovali člani in članice ter starejši gasilke in gasilci. Iz našega društva članice A (starost nad 16 let), člani B in članice B (starost nad 30 let), ki so se pomerili v taktični mokri vaji, vaji razvrščanja in v teoretičnem testu.

Rezultati, ki smo jih osvojili na tokratnem državnem tekmovanju, so bili odlični. Pionirke so zasedle 23. mesto, članice A 13. mesto, člani B 7. mesto. Ostale ekipe so za svoj uspeh prejele pokale in vsi člani ekip tudi medalje, saj so se uvrstili v sam vrh slovenskih gasilskih tekmovalnih ekip. Članice B so zasedle 2. mesto, mladinke 3. mesto in mladinci 2. mesto v svojih kategorijah.

Smo edino društvo v Sloveniji, ki je osvojilo 3 pokale. Takšen uspeh lahko majhno društvo 1. kategorije, kot je naše, doseže le z veliko povezanosti in truda. Iskrene čestitke vsem članom in članicam za res odlične rezultate. Velika zahvala našemu vodstvu, poveljniku M. Štravsu, predsedniku, vsem mentorjem, mentoricam in vsem pomočnikom, ki so pomagali pri pripravi ekip. PGD Nova Cerkev za uporabo poligona in Ivanu Jezerniku za strokovno pomoč. Za zaupanje in podporo se zahvaljujemo tudi družinam naših gasilcev, prijateljem, vsem, ki so nas spodbujali, za nas navijali, nas ob prihodu v Socko slovesno pričakali ter vsem drugim, ki se veselite uspeha z nami.

Tekst: Metka Štravs

Foto: A. Pavliha, S. Kotnik, M. Štravs, L. Močenik in G. Suhadolc

Oglejte si tudi