Oceni objavo

V času naraslih voda in poplav si je posledice četrtkovega neurja ogledal še minister Uroš Brežan s svojo ekipo

Pozno popoldne, 25. julija, si je minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan v spremstvu direktorice Direkcije Republike Slovenije za vode mag. Neže Kodre, vodje sektorja za zmanjševanje posledic naravnih nesreč Ervina Vivode, vodje sektorja območja Savinje Nataše Kovač in župana občine Vojnik Branka Petreta ogledal posledice četrtkovega silovitega neurja in močnejših padavin s poplavami preteklih dni.

Župan Branko Petre je na kratkem sestanku predstavil potek intervencij in razložil, s kakšnimi težavami se srečujemo na terenu. Pogovori so potekali predvsem v smeri hitrejšega financiranja tako intervencij kot tudi povračila stroškov iz naslova sanacij po škodi ter skupnega urejanja vodotokov. Na sestanku so bili poleg zgoraj navedenih prisotni še: svetnika OS Občine Vojnik mag. Barbara Leder in Mladen Kovačić, član sveta KS Vojnik Jože Gabrijelčič, predsednik KS Nova Cerkev Ladislav Jezernik, član intervencijske skupine Boštjan Štante, direktorica občinske uprave Občine Vojnik Mojca Vodušek ter sodelavki občinske uprave Ines Novak in Petra Pehar Žgajner.

Minister Brežan je povedal, da je ob takšnih dogodkih vidno, kako pomembna je dobra in kakovostno vzdrževana vodna infrastruktura. Ena pomembnih nalog države je, da zagotavlja dovolj sredstev zanjo. Zagotovil je, da bo vlada tudi tokrat občinam zagotovila sredstva za intervencijo.

V nadaljevanju obiska si je minister s svojo ekipo ogledal tudi narasel vodotok reke Hudinje in zagozdene naplavine pod mostom na regionalni cesti Vojnik  Vitanje.

Zapisala:

Petra Pehar Žgajner

Oglejte si tudi