Oceni objavo

Trenutno stanje – neurje z močnim vetrom in poplavami v občini Vojnik, 20. julij 2023

Po silovitem neurju potekajo intenzivna intervencijska dela, ki so iz zagotavljanja varnosti in odprave posledice naravne nesreče na stanovanjskih objektih in občinske komunalne ter cestne infrastrukture prešla v fazo intervencijskih del na gospodarskih objektih.

Na terenu so vse gasilske enote GZ Vojnik – Dobrna ter PGD Zreče in Vitanje, drugi pogodbeniki Občinskega štaba Civilne zaščite Vojnik ter Občinski štab Civilne zaščite Vojnik, ki po prioritetnem seznamu odpravljajo posledice neurja. Na terenu je preko 110 gasilk in gasilcev GZ Vojnik  Dobrna in gasilskih društev iz sosednjih občin. V tem času so nam na pomoč priskočili še člani PGD Nazarje in Žalec. Na terenu je 30 vojakov Slovenske vojske, ki pomagajo s svojo mehanizacijo. Civilna zaščita RS in Regijska CZ sta zagotovili terenski Unimog, Slovenska Vojska in Civilna zaščita spremljata situacijo tudi iz zraka.  

POMEMBNA OBVESTILA

Odpadki  občani lahko zeleni rez in veje dreves, ki so jih polomila neurja, pripeljejo v svoj najbližji zbirni center. Prevzeli jih bodo brezplačno, kot je običajna praksa za vsa gospodinjstva. Prosijo, da debelih vej ne mečete v rjave zabojnike ali ob njih, ker jih ne morejo pobrati z njihovimi vozili.

Obveščamo, da bo Zbirni center Vojnik izjemoma odprt v soboto, 22. julija, do 17. ure. Ostali zbirni centri bodo odprti po rednem delovnem času (https://www.simbio.si/zbirni-centri). Zbirni center Bukovžlak je odprt vsak delovni dan od 6. do 20. ure ter ob sobotah od 6. do 14. ure.

Vljudno prosimo, da odpadke, kot so salonitne ploščne, naložite na paleto, jih ovijete z folijo in postavite na dostopno mesto, kjer jih bo lahko stroj pobral in odpeljal. Kontakt za odvoz je podjetje Simbio.

Še vedno sta za odpadke na voljo dva kontejnerja pri cerkvi sv. Jerneja in POŠ Nova Cerkev.

Za zeleni rez smo zagotovili tudi dodatno deponijo v Vojniku, in sicer Cesta v Šmartno (Preložnik).

Deponija je izključno za zeleni rez! Na deponijo ne sodijo gospodinjski odpadki in gradbeni material!

Elektro omrežje – na terenu še vedno potekajo intervencijska dela na elektro omrežju. Občane in občanke prosimo, da v primeru poškodovanega elektro omrežja počakajo na popravilo dežurne službe, okvaro pa javite na 112. Z napravami v objektih ravnajte, kot da so pod napetostjo.

Vodovod – vodooskrba ni več motena.  

Priporočamo, da se izognete obisku gozda, še posebej v tistem delu, kjer so vidne poškodbe na drevesih.

O ostalih posebnostih ter potrebni pomoči kontaktirajte dežurne telefonske številke:

·         ŠTAB CZ Nova Cerkev, Ivan Jezernik, 041 763 391,

·        ŠTAB CZ Vojnik, Beno Polajžer, 040 433 124 in Miha Bratovčak, 041 763 376.

Prijava škode in opozorilo o previdnosti:

škodo oziroma morebitno pomoč pri odpravi posledic prijavite na telefonsko številko 112.

Občanke in občane prosimo za potrpežljivost in previdnost na cestah ter na prizadetih območjih, izredne dogodke rešujemo v skladu s prioritetami. Občanke in občane, ki sami odpravljajo škodo na objektih, prosimo, da so pri tem skrajno previdni.

Občinska uprava Občine Vojnik

 

Oglejte si tudi