Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Teden požarne varnosti v Špesovem domu

V sklopu vsakoletnih aktivnosti ozaveščanja in izobraževanja zaposlenih in varovancev Špesovega doma, smo teden od 16. do 19. aprila, s sklepom direktorja, razglasili za Teden požarne varnosti.
Čeprav so po vseh statističnih podatkih slovenski domovi za starejše, predvsem novozgrajeni, med katere sodi tudi naš dom, pred požari varni, predvsem v primerjavi s tistimi v Evropi, se zavedamo, da moramo biti tako zaposleni, kot varovanci vedno pripravljeni, da v primeru požara pravilno in predvsem mirno odreagiramo.

 

V sklopu informiranja smo obnovili evakuacijsko vajo, ki je bila skupaj z Gasilsko zvezo Vojnik – Dobrna  izvedena v letu 2010. Prav tako se je sestala skupina, ki je v Domu odgovorna za gašenje začetnih požarov in izurjena za evakuacijo v primeru požara ali druge elementarne nesreče.

 

Skupaj s strokovno sodelavko Bredo Vrbovšek in Ivanom Jezernikom smo ključna dejstva na zanimivem predavanju predstavili tudi stanovalcem doma. Vsi zaposleni smo pod nadzorom usposobljenih gasilcev PGD Vojnik opravili tudi praktični preizkus gašenja z gasilnim aparatom, v popoldanskem času pa smo si ogledali tudi nekaj gasilske tehnike. Najzanimivejša je bila seveda lestev, na katero smo se najpogumnejši  tudi povzpeli in si v lepem vremenu ogledali Vojnik še iz ptičje perspektive. Zaključili smo s prijateljskim druženjem in si obljubili, da se kmalu zopet vidimo.

 

Vsaka vaja in druženje s prostovoljnimi gasilci je tako za stanovalce doma kot tudi zaposlene prijetna izkušnja, seveda pa se zavedamo, da so to tudi ljudje, ki nam bodo v primeru požara ali kakšne druge elementarne nesreče prvi stali ob strani.

 

Zato se jim še enkrat, še posebej Ivanu Jezerniku, zahvaljujemo in jih vabimo, da nas kmalu zopet obiščejo.

 

 

 

                                                                                                                              Elči Gregorc

Oglejte si tudi