Oceni objavo

Neurje z močnim vetrom in poplavami v občini Vojnik, 20. julij 2023

Neurje z močnim vetrom in poplavami v občini Vojnik, 20. julij 2023

Občino Vojnik je dne 20.7.2023 prizadelo silovito neurje z močnim vetrom in poplavami.

Kot smo vas obvestili, še vedno potekajo nujna interventna dela, in sicer v tej fazi zagotavljamo in pomagamo pri odpravi posledic škode na stanovanjskih stavbah in občinski komunalni infrastrukturi.  

Na terenu so vse gasilske enote GZ Vojnik – Dobrna, ter PGD Zreče in Vitanje, drugi pogodbeniki Občinskega štaba Civilne zaščite Vojnik ter Občinski štab Civilne zaščite Vojnik po prioritetnem seznamu odpravljajo posledice ujme. Na terenu je preko 110 gasilk in gasilcev GZ Vojnik-Dobrna in gasilskih društev iz sosednjih občin.

V tem času so se nam na pomoč priskočili še člani PDG Nazarje in Žalec. Na terenu je 30 vojakov slovenske vojske, 4 kamioni in 2 njihova stroja.

Civilna zaščita RS in Regijska CZ sta zagotovili Terenski Unimog, Slovenska Vojska in Civilna zaščita spremljata situacijo tudi iz zraka.  

Največje število intervencij je bilo opravljenih na območju KS Nova Cerkev in KS Vojnik. Poškodovanih je preko 200 stanovanjskih objektov, poškodovani so tudi kmetijski objekti, šola, dom starejših, tekoča kmetijska proizvodnja, vodotoki, objekti kulturne dediščine.

O ostalih posebnostih ter potrebni pomoči kontaktirajte dežurne telefonske številke:

·         ŠTAB CZ Nova Cerkev, Ivan Jezernik, 041 763 391

·         Štab CZ Vojnik, Roman Kugler, 031 327 165

Prijava škode in opozorilo o previdnosti:

Škodo oziroma morebitno pomoč pri odpravi posledic se prijavi na telefonsko številko 112.

Občanke in občane prosimo za potrpežljivost in previdnost na cestah ter na prizadetih območjih, izredni dogodki pa se rešujejo v skladu s prioritetami. Občanke in občane, ki sami odpravljajo škodo na objektih, prosimo, da so pri tem skrajno previdni.

 

Občina Vojnik

Oglejte si tudi