Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
9°C
4°C
Oceni objavo

Gasilska zveza Vojnik-Dobrna uspešno izvedla tečaja za vodjo skupine in enote

V GZ Vojnik-Dobrna se je pojavila potreba po dodatnem usposabljanju in posledično s tem po napredovanjih operativnih gasilcev. Poveljnik gasilske zveze Ivan Jezernik je odredil, da se tečaja organizacijsko in strokovno izpeljeta. Za vodjo tečajev je določil Bredo Verbovšek in za njenega pomočnika Stanislava Božnika. Po vneseni potrebi in razpisu programa v Vulkanu sta se v zimskem času izvajala dva zahtevnejša tečaja operativnih gasilcev iz šestih društev. Tečaj za vodjo skupine je potekal v prostorih PGD Frankolovo in tečaj za vodjo enote v prostorih PGD Dobrna.
Po uspešnem uvodnem predtestiranju znanja, udeležbi na teoretičnih predavanjih, obveznih praktičnih vajah, pripravi seminarskih nalog in po zaključnih izpitih je 21 tečajnikov opravilo tečaj za vodjo enote in 35 tečajnikov za vodjo skupine.


Po posredovanju obvezne dokazne dokumentacije na GZ Slovenije (dnevniki za teoretično in praktično usposabljanje s slikami) sta se tečaja lahko zaključila. Za tečajnike smo pridobili potrdila in čine za napredovanje.

Hoteli smo tudi, da se podelitev potrdil in činov opravi na dostojen in zgleden način. Odločili smo se, da tečajnike odpeljemo na strokovno ekskurzijo, na obisk h gasilcem in na slavnostno podelitev s kosilom. Odpeljali smo jih v avstrijski Lebring in obiskali avstrijsko gasilsko šolo in tamkajšnje prostovoljno gasilsko društvo. Poleg tečajnikov so se izleta udeležili tudi prevajalec Maks Lešnik, predavatelji in vodstvo GZ Vojnik-Dobrna. Zaključni izlet je 30. aprila 2016 potekal v prijetnem gasilskem vzdušju.


V imenu GZ Vojnik-Dobrna vsem tečajnikom še enkrat čestitam za uspešna napredovanja v društvih z željo, da bodo v svojih matičnih gasilskih društvih dobra strokovna, organizacijska in humanitarna pomoč. Brez »gasilskih slik« pa ni nobenega dogajanja med gasilci!

 

Na pomoč!

 

Breda Verbovšek

Foto: Stanislav Pečnik

Oglejte si tudi