Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
4°C
PET.
16°C
1°C
Oceni objavo

Članice gasilske zveze Vojnik - Dobrna aktivne tudi pozimi

Komisija za delo s članicami Gasilske zveze Vojnik-Dobrna vsako leto za članice prostovoljnih gasilskih društev domače zveze v prednovoletnem času organizira delavnice z različno tematiko. Namen teh delavnic je v prvi vrsti druženje, hkrati pa tudi spoznavanje novih veščin in znanj na različnih področjih.
Tokrat smo se 7. decembra 2011 srečali na Dobrni, v prostorih PGD Dobrna, kjer so nas članice gostiteljice prijazno sprejele in pripravile delavnico na temo "Dekoracija narezkov". V goste so povabili strokovnjakinjo na tem področju, Cilko Božnik, ki sicer svoje znanje deli z dijaki na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje. Seznanila nas je z osnovami pri pripravi različnih narezkov, najbolj pa so nas navdušili dekorativni dodatki, ki jih je sama oblikovala in izdelala iz zelenjave in sadja. Najpogumnejše so tudi same izdelale kakšno dekoracijo.

Najslajše stvari pa seveda pridejo vedno na koncu. Vse dobrote, ki so nastale na delavnici in tiste, ki so jih gasilke z Dobrne pripravile že doma, smo ob dobri kapljici in veselem kramljanju preizkusile in si izmenjale tudi kakšen recept.

Za organizacijo delavnice pa gre zahvala zagotovo predsedniku PGD Dobrna, Štefanu Pohajaču, ki nas je z novoletnim voščilom pospremil v predprazničen čas.

 

Sabina Penič

Oglejte si tudi