Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
4°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Dvorana bo v službi ljudstva

Frankolovski gasilci so imeli pogum. Že leta 1986 so začeli »tuhtati«, da bi obstoječi gasilski dom nadgradili z dvorano. Takratna »tuhtanja« so se hitro umirila, čez leta pa spet začela buriti njihove možgane. Od resne ideje do izvedbe je bilo treba »prebaviti« veliko vmesnih birokratskih, gradbenih in finančnih zalogajev. Končni rezultat je danes izredno lepa, prostorna in večnamensko uporabna dvorana, ki so jo njenemu namenu slovesno predali 10. junija 2016.
Predsednik PGD Frankolovo, Drago Brecl, je ob otvoritvi povzel aktivnosti pred in ob izgradnji dvorane. Dela so potekala postopoma, v odvisnosti od razpoložljivega denarja. Tako so pred leti začeli z izgradnjo frčad, kasneje so dozidali vhod v zgornjo etažo in priročno delavnico. Šele za tem so se lotili dvorane, sanitarij in čajne kuhinje. Dvorano s pripadajočimi prostori so financirali z namenskim denarjem iz občinskega proračuna – ta je zadostoval za dobro polovico investicijskega vložka, drugo polovico pa so pokrili z zbranimi donacijami in prostovoljnimi prispevki. Ob vsem tem so člani PGD in tudi številni nečlani v objekt vložili skoraj 2.600 delovnih ur, to je kar 320 podarjenih »šihtov«. 

 

Kot je bilo slišati na otvoritvi, bo nova lepotica v službi ljudstva. V njej bo možno izvajati razna izobraževanja, seminarje in sestanke za večje število udeležencev. Obljubljajo še, da bo dvorano možno najeti tudi za druge dogodke s primerno vsebino, vendar za zdaj še vseh možnosti koriščenja niso dorekli. Vsi zbrani so se v družbi najvidnejših predstavnikov gasilske zveze, občine, krajevne skupnosti, župnije in društev strinjali, da ta pridobitev predstavlja pomembno dodano vrednost za kraj in občino. Ker se je gradnja začela v času županovanja Bena Podergajsa, zaključila pod vodstvom župana Branka Petreta, na čelu izgradnje pa je ves čas skrbno bdel Drago Brecl, je svečani prerez traku pripadal tem trem. Po krajšem kulturnem programu, izrečenih zahvalah najzaslužnejšim akterjem in blagoslovu objekta smo si navzoči lahko ogledali notranjost dvorane, ki je ob tem velikem dogodku vabila tudi k okusno obloženi mizi. Rezultat tolikšnih prizadevanj, dela in skrbi je vredno proslaviti!

 

Tekst: Sonja Jakop

Foto: Hari 

Oglejte si tudi