Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Občina Vojnik nadaljuje projekte, tako prej začrtane kot nastale z interventnimi sanacijami po julijskih neurjih in avgustovskih poplavah

Občina Vojnik te dni poleg nujnih intervencijskih del izvaja tudi druge načrtovane investicije. Tako so se začela dela na rekonstrukciji in asfaltiranju dela Ulice Stanka Kvedra v Vojniku. Na cesti Jankova – Rove smo uredili nov most.
Zagotovili smo obvoz na relaciji JP 964372 »Prekoršek – Marguč – Oprčkal – Šander – Žerjav«, saj je zaradi plazu cesta neprevozna.

Strokovne službe Občinske uprave Občine Vojnik skladno z zakonodajo in pristojnostmi v okviru občinske Komisije za ocenjevanje škode ob naravnih nesrečah zbirajo škodo na stvareh in jo bodo do določenega roka posredovale na Izpostavo URSZR Celje. 

Občina Vojnik bo skušala zagotoviti namenska sredstva za čim hitrejšo sanacijo poškodovane občinske infrastrukture: ceste, mostovi, komunalna infrastruktura, oporni zidovi. Ocenjujemo, da bo sanacija škode na občinski infrastrukturi tehnično in finančno izjemno zahtevna. Občina bo pripravila popis in oceno škode, ki ju bo predložila na Vlado RS. Prednostno bomo odpravljali škodo na objektih, kjer je ogroženo zdravje in življenje ljudi, ter na infrastrukturi, ki onemogoča nemoten dostop občanov do njihovih domov.

Pripravila: Petra Pehar Žgajner

Oglejte si tudi