Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
28°C
13°C
JUTRI
29°C
11°C
5275

Ob zaključku dobrodelne akcije

Parlament Osnovne šole Vojnik je novembra organiziral prvo dobrodelno akcijo v tem šolskem letu. Zbirali smo hrano za Društvo za lepše mačje življenje iz Vojnika.

V treh tednih, kolikor je na šoli trajala akcija, smo zbrali skoraj 100 kilogramov mačje in pasje hrane. Odločili smo se, da naredimo malce drugačen zaključek akcije in to izven zidov naše šole. V sredo, 17. novembra, smo od 16. do 18. ure na stojnici pred supermarketom Tuš v Vojniku zbirali prispevke mimoidočih in predstavljali društvo. Na stojnici smo bile predstavnice Šolskega parlamenta, predstavnici društva, družbo pa nam je delal tudi čudovit maček Dixy, ki je privabil kar nekaj pogledov mimoidočih. Vzdušje je bilo odlično, veliko je bilo dobre volje, klepetanja, obiskali so nas tudi predstavniki Novega tednika. Predstavnici društva sta parlamentarkama izročili simbolične nagrade podjetja Vivapen za učence naše šole. Ob koncu dneva smo ugotovili, da smo na stojnici dobili še dodatnih 40 kilogramov hrane, kar pomeni, da smo vsega skupaj zbrali kar 137,5 kg. Vsem, ki ste prispevali svoj delež, se najlepše zahvaljujemo v imenu naših kosmatih štirinožnih prijateljev.

Ker pa se mesec prijaznosti na naši šoli šele začenja, nas čaka še ena dobrodelna akcija. Letos smo se odločili, da bomo zbirali hrano in higienske pripomočke za dve družini v stiski. Poleg tega pa bomo na šoli, med učenci in zaposlenimi, skušali pričarati praznično vzdušje in z drobnimi pozornostmi polepšati dan posameznikom okrog nas.

Tekst: Simona Šarlah

Foto: arhiv šole

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi