Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Nastop MeKPZ DU Vojnik na »Odru sožitja« v Ljubljani

Mešani komorni pevski zbor DU Vojnik se je vsako leto udeleževal Festivala za 3. življenjsko obdobje. Letos nas je Zveza društev upokojencev Slovenije povabila k sodelovanju v kulturnem programu na Odru sožitja v sklopu Dnevov medgeneracijskega sožitja 2019, ki je potekalo od 14. do 16. maja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Naš zbor se je na prireditev pravočasno prijavil.
V hladnem torkovem dopoldnevu smo se 14. maja odpeljali proti Ljubljani pred Gospodarsko razstavišče. V zbirnem prostoru so nas sprejeli koordinatorji in nas popeljali v Stekleno dvorano, kjer je oder sožitja. Poskrbeli so za našo namestitev v garderobe in sam potek dogajanja na odru. Naš zbor je bil na vrsti nekaj minut čez dvanajsto. Kot je bilo dogovorjeno, smo izvedli dvajsetminutni program. Zapeli smo sedem skladb, pri zadnji nas je s harmoniko spremljal Rajko Sentočnik ter doživeli bučno ploskanje s strani poslušalcev.

 

Vsi pevci smo bili prijetno presenečeni nad samo organizacijo dogodka, lepo urejenostjo razstavišča s številnimi ponudbami na stojnicah in velikim številom obiskovalcev. Lepo je bilo peti pred tolikšnim občinstvom. Prednost Gospodarskega razstavišča je tudi v tem, da so vsi prostori v enem nivoju. V naslednjem letu se bomo verjetno odločili za isti projekt.

 

Tekst in foto: Marjan Čretnik

 

 

Oglejte si tudi