Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Zaključek del II. faze kanalizacije

Na začetku meseca maja smo zaključili projekt II. faze kanalizacije Frankolovo.
Pred zaključnim slojem finega asfalta smo pred gasilskim domom sanirali spodnji ustroj, ki ni bil primeren za polaganje asfalta. Uredili smo odtok meteorne vode, položili robnike ob prizidku in uredili betonsko kanaleto pred vrati gasilskega doma.

Po izvedbi grobega asfalta se je izkazalo, da je širina ceste od vrtca do mostu Mirtičevih precej ozka. Pri srečanju vozil je desno kolo običajno drselo po bankini, zato smo se odločili, da cesto lokalno širimo za 0,5 m z grobim asfaltom, nato pa vse skupaj preplastimo s fino prevleko. Po izvedbi zaključnega sloja smo pridobili lepo cesto in funkcionalno dvorišče pred gasilskim domom ter krajevno skupnostjo.

Ob zaključku del se zahvaljujem vsem izvajalcem, ki so sodelovali pri izgradnji, še posebej glavnim izvajalcem Plima d. o. o. Hvala občinski upravi in g. županu Branku Petretu, vodji projekta s strani občine, g. Boštjanu Švabu, in vam spoštovani krajani, ki ste z razumevanjem v času zapore ceste omogočili nemoteno izvajanje del.

 

Končana ureditev okolice prireditvenega paviljona

Podjetje VOC Celje je v drugi polovici meseca aprila izvedlo zaključna dela na lokaciji prireditvenega paviljona in dostopni cesti do igrišča v graščinskem parku.

Fina asfaltna prevleka je podobo okolice paviljona in omenjene ceste spremenila v lep kompleks, na katerega smo krajani, predvsem pa člani društev in organizacij, zelo ponosni. Naša naloga je, da ga primerno vzdržujemo in čuvamo, ker le tako bo lahko vrsto let služil svojemu namenu.

Ob zaključku projekta se zahvaljujem izvajalcu del, podjetju VOC Celje, odgovornemu vodji del, g. Branetu Jezerniku, delovodju, g. Urošu Goležu, odgovornemu projektantu in nadzorniku, gospodu Milanu Šetini. Hvala tudi vodji projekta s strani občinske uprave, ge. Petri Pehar Žgajner, ki je projekt vodila vseh pet let.

 

Dušan Horvat, predsednik sveta KS Frankolovo

Oglejte si tudi