Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Zadovoljni z opravljenim delom

Krajevna skupnost Nova Cerkev obeležuje svoj krajevni praznik 4. julija. Ta dan je spomin na akcijo dela enot Tomšičeve brigade, ki so osvobodile kraj. Od tega dne je bilo območje krajevne skupnosti osvobojeno ozemlje. V počastitev krajevnega praznika smo v sodelovanju z društvi in organizacijami v kraju ter skupaj s krajani organizirali več prireditev in odprtij pridobljenih komunalnih in drugih objektov, ki so dobili svojo končno podobo od maja do septembra letos.
2. julija 2022 smo imeli slavnostno sejo Sveta KS Nova Cerkev s podelitvijo krajevnih priznanj. Dogodek je bil namenjen obeležitvi krajevnega praznika. Ta dogodek je vedno tudi priložnost, da opravimo pregled dela v preteklem letu in v prvi polovici tekočega leta ter se seznanimo z novimi nalogami in projekti. Na slavnostni seji smo še posebej čestitali in se zahvalili šestim krajanom, ki so si zaradi dela v družbeno dobro zaslužili krajevna priznanja.

Dobitniki krajevni priznanj

Letošnji prejemniki krajevnih priznanj so: Helena KUZMAN, na predlog Turističnega društva Nova Cerkev in KS Nova Cerkev za dolgoletno in požrtvovalno delo pri Turističnemu društvu Nova Cerkev; Olga MOČENIK na predlog KO Rdečega križa Nova Cerkev in KS Nova Cerkev za dolgoletno in požrtvovalno delo v KO RK Nova Cerkev: Viki IFŠEK, na predlog PGD Nova Cerkev in KS Nova Cerkev za dolgoletno in požrtvovalno delo v Prostovoljnem gasilskem društvu Nova Cerkev; Pavel MLAKAR, na predlog PGD Lemberg in KS Nova Cerkev za dolgoletno in požrtvovalno delo v Prostovoljnem gasilskem društvu Lemberg; Franc KLINC, na predlog Kulturnega društva Socka za dolgoletno in požrtvovalno delo pri Kulturnem društvu Socka; Jure KOVAČ, na predlog PGD Nova Cerkev in KS Nova Cerkev za uspešno nudenje prve pomoči krajanu iz Šmarja pri Jelšah.

FOTO 1 (dobitniki priznanj in slika omizja ali dvorane z udeleženci)

Proslava v spomin na padle borce

Po končani slavnostni seji je bila pri spominskem obeležju v Novi Cerkvi tudi slovesnost v spomin na padle borce. Kulturni program so pripravili KUD Godba na pihala Nova Cerkev, pevci KUD Moškega pevskega zbora Nova Cerkev, učenci in učitelji POŠ Nova Cerkev in Socka. Dogodek so zaključili Možnaristi Lanšperg – Nova Cerkev. Slavnostni govornik je bil predsednik KO ZB za vrednote NOB Nova Cerkev, Branko Delčnjak, venec pa so položili Branko Delčnjak, Slavko Jezernik in Branko Petre.

FOTO 2 (spomenik polaganje venca ali nastopajoči)

Zimska služba

Zimska služba je v pripravljenosti od 15. novembra tekočega leta do 15. marca prihodnje leto. Izvajalci bodo izbrani po končanem javnem razpisu, ki ga je razpisala Občina Vojnik v sodelovanju s krajevno skupnostjo. O izbranih izvajalcih vas bomo obvestili naknadno.

Kot vsako leto tudi letos prosimo krajane, da so v času zimskih razmer potrpežljivi in strpni, saj izvajalci delajo s polno zmogljivostjo, vendar se vsega hkrati ne da urediti. Lastnike zemljišč še posebej prosimo, da poskrbijo za odstranitev vej, ki segajo na območje ceste, prav tako pa prosimo za odstranitev avtomobilov na obcestnih površinah, da bo pluženje in posipavanje lahko potekalo nemoteno.

Dobro sodelovanje vodi v dobro opravljeno delo

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo tudi za dobro sodelovanje Občini Vojnik, županu Branku Petretu, podžupanu Viliju Hriberniku, svetnikom iz naše KS, članom Sveta KS Nova Cerkev, podružničnima osnovnima šolama Nova Cerkev in Socka, vsem predsednikom društev in organizacij v KS ter župniji Nova Cerkev, skratka vsem, ki so kakor koli in na kakršen koli način pomagali ter prispevali k razvoju kraja.

Posebej se zahvaljujemo vsem režijskim odborom v KS Nova Cerkev za pomoč pri organizaciji in pripravi spodnjega ustroja za asfaltiranje cest. Verjamemo, da nam bo s skupnimi močmi in delom tudi v prihodnje uspelo narediti veliko dobrega za ljudi in kraj.

Praznovanje pod šotorom pred gasilskim domom v Novi Cerkvi se je nadaljevalo z revijo narodno-zabavnih ansamblov in humoristom Mirom Klincem – Klobasekovem Pepijem. V okviru praznovanja krajevnega praznika je prireditev organiziralo Prostovoljno gasilsko društvo Nova Cerkev.

Tekst: Slavko Jezernik

Foto: B. Švab, M. Košar, L. Sreš

Oglejte si tudi