Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Za večjo kakovost življenja

Člani Sveta KS Nova Cerkev smo se tudi v letošnjem letu trudili postoriti tista najnujnejša dela, ki naj bi pripomogla k večji kakovosti življenja naših krajanov.

Zimska služba

V zimskem času so površine naših cest drugačne kot so takrat, ko imamo suho in toplo vreme. Zimsko obdobje formalno traja od 15. novembra tekočega leta do 15. marca prihodnjega leta. Zimska služba predstavlja eno izmed najpomembnejših dejavnosti pri vzdrževanju zimskih poti. Prav je, da v času sneženja in temperatur pod ničlo tudi sami poskrbimo za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Uporaba primerne obutve tako za nas kot za naše avtomobile je ključna. Kot vsako leto se tudi letos na krajane obračamo s prošnjo, da so v času zimskih razmer potrpežljivi in strpni, saj izvajalci delajo s polno zmogljivostjo, vendar vsega hkrati ne morejo splužiti in posipati. Lastnike zemljišč prosimo, da poskrbijo za odstranitev vej, ki segajo v cestno telo, in za odstranitev avtomobilov z obcestnih površin, da bodo lahko izvajalci zimske službe svoje delo opravljali nemoteno.

 

Posek in odstranitev zarasti ob javnih poteh 

V Krajevni skupnosti Nova Cerkev nam drevesa in veje, ki rastejo tik ob javnih poteh in segajo na cestno območje, predstavljajo veliko težavo. Ta težava je še posebej izrazita v zimskem čas, saj otežujejo delo zimske službe. Prav zato smo lani jeseni in letos oktobra očistili kar nekaj kritičnih odsekov.

 

Sanacija obstoječih asfaltiranih javnih poti

Asfaltna cesta je še marsikje velika želja naših krajanov. V minulih letih nam je uspelo asfaltirati kar nekaj kritičnih odsekov, ki so nam pri vzdrževanju makadamskih poti povzročali veliko stroškov, še zlasti ob močnem deževju. Zahvaljujem se vsem krajanom, ki so v okviru režijskih odborov te odseke pripravili vse do asfaltiranja. 

Nekatere javne poti so bolj obremenjene in marsikje v zelo slabem stanju. Zaradi optimalne prevoznosti in varnosti v prometu nam je letos uspelo sanirati in zakrpati najbolj kritične poškodbe. Preplastili smo tudi nekatere zelo obremenjene javne poti ter asfaltirali nekaj prepotrebnih asfaltnih muld za odvodnjavanje. S takšnim načinom dela želimo nadaljevati tudi v prihodnje, v želji, da bo dovolj sredstev v proračunu občine Vojnik.

 

Povzetek ostalih del: 

  • Razširili smo prometno zelo obremenjeno lokalno cesto od Socke do meje z občino Dobrna.
  • Pri izdelavi novega betonskega mostu čez Dobrnico v Hrenovi potekajo zaključna dela.
  • V mesecu oktobru smo začeli z deli na vodovodu v Trnovljah pri Socki.
  • Saniranje plazu pri Jožetu Špeglu v Socki je v zaključni fazi.
  • V zaselku Straže smo pridobili služnost za zamenjavo večjih vodovodnih cevi za boljši tlak
  • V začetku novembra 2020 smo začeli z deli na vodovodu Lahka peč. Pospešeno urejamo služnosti za povezavo na vodovod Vitanje.
  • Na igrišču pri Socki smo uredili nujno novo asfaltno preplastitev.
  • VO-KA že ima pripravljeno idejno zasnovo za vodovod Lemberg
  • Ob pridobitvi soglasja Zavoda za varstvo kulturne dediščine in ostale dokumentacije bomo začeli širiti cesto in urejati pločnik od centra Nove Cerkve do odseka Gmajnar v dolžini pribl. 100 metrov.

 

Na delovnem mestu svetovalke je prišlo do zamenjave zaposlenih. Hvala Ines Novak za dolgoletno sodelovanje in dobrodošlica novi svetovalki Katji Rek.  

 

Tekst: Slavko Jezernik

Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi