Oceni objavo

Dirka po Sloveniji 2023 v Občini Vojnik

Jutri, 14. junija, se začenja 29. dirka po Sloveniji, največja kolesarska dirka pri nas, z močno mednarodno udeležbo. 

Karavana bo skupaj prevozila preko 833 kilometrov in s tem znova ustvarila čudovito razglednico Slovenije, ki jo bo videl ves svet. Dirka ob visokem 30. jubileju prve izvedbe prinaša razgibano traso s povsem odprtimi možnostmi za številne kolesarje. Ob pogledu profila četrte, kraljevske etape je vsakomur jasno, da se bodo v boj za končno slavje spustili le najboljši hribolazci, vendar pa so preostale štiri etape na papirju povsem odprte. Na njih morda ne bodo blesteli klasični šprinterji, prav tako bo trasa dopuščala pobege. Skupna razdalja dirke je 833,3 kilometra, skupna višinska razlika pa znaša kar 9.134 metrov:

1. etapa: Celje – Rogaška Slatina, 188,6 km
2. etapa: Žalec – Ormož, 163,1 km
3. etapa: Grosuplje – Postojna, 173,4 km
4. etapa: Ljubljana – Kobarid, 165,6 km
5. etapa: Vrhnika – Novo mesto, 142,6 km

Dirko si bo ob trasi zagotovo ogledalo na desetine tisočev navijačev, prav tako bo imela dirka vsak dan vsaj dve uri dnevnega prenosa v živo na kanalih Eurosport 1 in 2 ter na Televiziji Slovenija. Do sedaj si je dirko samo preko prenosov na Eurosportu ogledalo preko 46 milijonov navdušencev nad kolesarskim športom, ta številka se bo letos pričakovano dvignila za najmanj novih 10 milijonov. (vir: https://tourofslovenia.si/sl)

Skozi občino Vojnik kolesarji kar dvakrat!

Karavana Dirke po Sloveniji skozi naše kraje pelje dvakrat, in sicer bomo kolesarje spremljali na prvi etapi, v sredo, 14. junija (Celje – Rogaška Slatina). Kolesarji pripeljejo iz smeri Celja ob 11.25 uri. Kolesarji se bodo peljali skozi Vojnik, nato pa nazaj v smeri Šmartnega v Rožni dolini. Kolesarji se ponovno vrnejo skozi Dobrno, Vrbo do naselja Socka, kjer bodo ob 13.13 uri zavili v smeri Vitanja.

Vabljeni k navijanju in spodbujanju kolesarjev. Navijali bomo skupaj z ekipo Radia Fantasy na parkirišču ob glavni cesti Celje – Maribor. Dobimo se ob 10.30 uri. Za pestro dogajanje bodo poskrbeli KUD Godba na Pihala Nova Cerkev, Joškova banda in Sekcija starodobnih kolesarjev TD Vojnik. Z nami bodo Zavod Vozim (košarkarsko igrišče) in maskote Hojko, Hojka, Vojč in Vojčica.

Naj objavo izkoristimo za zahvalo našim podjetnikom, ki so za nagradno igro pripravili nagrade v obliki praktičnih daril. Hvala tudi za odslužena kolesa Centru ponovne uporabe, podjetju Avto-Vini za pobaravana kolesa ter Vrtnarstvu Dar-Denj iz Zeč za cvetlice, ki krasijo kolesa. Veseli nas, da so se odzvala tudi društva, med fotografijami lahko vidite navijaško točko v Novi Cerkvi, ki jo je za to priložnost postavil Marjan Krajnc, član TD Nova Cerkev.

Ponovno se je pokazalo, da je občina Vojnik športna občina!

Vljudno prosimo, da obenem upoštevajte občasne popolne zapore cest na trasi, kjer bo dirka.

Petra Pehar Žgajner

Oglejte si tudi